Італійські «Біскотті»
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам рецепт «Біскотті», яким користуюся сама вже довго. Печиво довго можна зберігати в контейнері під закритою кришкою, воно смачне і хрустке - відмінне ласощі.
Смачне мигдальне печиво, яке прийнято подавати з бакалії вина в Італії, але я часто подаю до ранкової кави або з солодким чаєм. Печиво мені нагадує ванільні сухарики з родзинками, але воно м'якше, з яскраво вираженим мигдально-ванільним ароматом.
- Борошно - 400 грам
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Яйця - 4 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Мигдаль - 150 грам
- Ізюм - 50 грам
1
Мигдаль обсмажте трохи на сковороді, потім наріжте великими шматочками.
2
У миску просійте борошно, додайте до неї мигдаль, цукровий пісок, розпушувач і сіль, перемішайте.
3
Одне яйце розділіть на білок і жовток, викладіть жовток в миску, до нього вбийте яйця, що залишилися.
4
Додайте до яєць екстракт ванілі і ложку холодної води, розмішайте.
5
Влийте рідкі складові до сухим, додайте родзинки і замісіть тісто, розділіть його на 3 частини.
6
З кожної сформуйте ковбаску товщиною 3-4 см, перекладіть їх на деко і змастіть білком.
7
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини, потім дістаньте і перекладіть на обробну дошку, почекайте 10 хвилин.
8
Гострим ножем розрізати ковбаски під кутом скибочками близько 1 сантиметра в товщину, поверніть на деко і знову відправте на 15 хвилин в духовку.
9
Печиво має бути хрустке і кришитися, перекладіть його на решітку для охолодження, а потім в контейнер або в миску, але накрийте рушником.