Рецепт Італійські картопляні ньокі фото

Італійські картопляні ньокі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Борошно , Овочі , Картопля , Яйця
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо хочете урізноманітнити своє меню чим-небудь нескладним, недорогим і смачненьким, спробуйте цей класний варіант, як приготувати італійські картопляні ньокі. Впевнена, вам сподобається:)

Опис приготування:

Подавати такі ньокки можна з соусом, сиром, зеленню в якості основної страви або як гарнір, наприклад. Кількість борошна залежить від сорту картоплі, тісто має бути досить щільним, щоб з ним зручно було працювати. Не бійтеся робити відразу велику порцію, ньокки чудово зберігаються в морозилці.

  • Картопля - 800 грам
  • Борошно - 1-1.5 склянки
  • Жовтки - 2 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
італійські картопляні ньокі - фото крок 1
1. Вимийте картопля, обсушити і викладіть на деко. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте до м'якості (вилка повинна легко входити).
італійські картопляні ньокі - фото крок 2
2. Після остудіть, розріжте навпіл і акуратно дістаньте ложкою м'якоть.
італійські картопляні ньокі - фото крок 3
3. Додайте сіль і всипте частину борошна. Перемішайте.
італійські картопляні ньокі - фото крок 4
4. Перекладіть все на робочий стіл і почніть вимішувати тісто, додаючи при необхідності борошно.
італійські картопляні ньокі - фото крок 5
5. Розділи 4 частини. Кожну скачайте в такий джгутик.
італійські картопляні ньокі - фото крок 6
6. Після наріжте ось такими невеликими шматочками. Опустіть їх в киплячу підсолену воду. Як тільки спливуть, акуратно дістаньте шумівкою.
італійські картопляні ньокі - фото крок 7
7. Італійські картопляні ньокі можна подавати до столу. Смачного!

Схожі рецепти