Італійські картопляні ньокі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочете урізноманітнити своє меню чим-небудь нескладним, недорогим і смачненьким, спробуйте цей класний варіант, як приготувати італійські картопляні ньокі. Впевнена, вам сподобається:)
Подавати такі ньокки можна з соусом, сиром, зеленню в якості основної страви або як гарнір, наприклад. Кількість борошна залежить від сорту картоплі, тісто має бути досить щільним, щоб з ним зручно було працювати. Не бійтеся робити відразу велику порцію, ньокки чудово зберігаються в морозилці.
- Картопля - 800 грам
- Борошно - 1-1.5 склянки
- Жовтки - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Вимийте картопля, обсушити і викладіть на деко. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте до м'якості (вилка повинна легко входити).
2. Після остудіть, розріжте навпіл і акуратно дістаньте ложкою м'якоть.
3. Додайте сіль і всипте частину борошна. Перемішайте.
4. Перекладіть все на робочий стіл і почніть вимішувати тісто, додаючи при необхідності борошно.
5. Розділи 4 частини. Кожну скачайте в такий джгутик.
6. Після наріжте ось такими невеликими шматочками. Опустіть їх в киплячу підсолену воду. Як тільки спливуть, акуратно дістаньте шумівкою.
7. Італійські картопляні ньокі можна подавати до столу. Смачного!