Рецепт Запечені картопляні ньокі фото

Запечені картопляні ньокі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ньокки - італійські галушки, для приготування яких найчастіше використовують манку, сир, картопля. Подають з томатними соусами, вершковим маслом, песто. Можна заморозити про запас. Дивіться рецепт!

Отже, розповім, як приготувати "запечені картопляні ньокі"! страва смачна, оригінальне і ситне. Прекрасно поєднуються ньокки з томатною підливою з овочів, можна урізноманітнити блюдо м'ясної складової, наприклад додати смажену фарш або відварене м'ясо. Пробуйте!

  • Картопля (очищений) - 600 грам
  • Яєчний жовток - 2 штуки
  • Сир твердий - 50 грам
  • Сир моцарела - 100 грам
  • Манна крупа - 150 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Томати у власному соку - 300 грам (або соковиті помідори)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний мелений - 0.5 чайних ложки
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (для підпис столу)
запечені картопляні ньокі - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
Відваріть картоплю "в мундирі", остудіть, очистіть.
запечені картопляні ньокі - фото крок 2
2. Натріть картоплю на дрібній тертці.
запечені картопляні ньокі - фото крок 3
3. Додайте манну крупу, яєчні жовтки, сіль, перець чорний мелений, тертий твердий сир. Перемішайте.
запечені картопляні ньокі - фото крок 4
4. Картопляне тісто готове. Воно пластичне, приємне для ліплення.
запечені картопляні ньокі - фото крок 5
5. Робочий стіл або дерев'яну дошку притрусіть борошном, розкачайте тісто ковбасками. Наріжте на шматочки, кожен шматочок покатайте вилочкою, щоб надати форму.
запечені картопляні ньокі - фото крок 6
6. У киплячу підсолену воду відправте ньокки і варіть 5 хвилин з моменту закипання. Відкиньте на друшляк ньокки, заправте столовою ложкою рослинного масла.
запечені картопляні ньокі - фото крок 7
7. Очистіть овочі і дрібно наріжте. Обсмажте на олії. З томатів зніміть шкірку і поріжте дрібно. Додайте до майже готовим смажених овочів і протушкувати до готовності (хвилин 10-12).
запечені картопляні ньокі - фото крок 8
8. Ньокки перемішайте з томатною підливою, перекладіть в вогнетривку форму, відкоригуйте сіль-перець.
запечені картопляні ньокі - фото крок 9
9. Зверху покладіть шматочки моцарели. Надішліть в гарячу духовку на 15 хвилин, температура 200 градусів.
запечені картопляні ньокі - фото крок 10
10. Запечені картопляні ньокі готові, угощайтесь!
запечені картопляні ньокі - фото крок 11
11. Смачного!

Схожі рецепти