Запечені картопляні ньокі
(покроковий рецепт з фото)
Ньокки - італійські галушки, для приготування яких найчастіше використовують манку, сир, картопля. Подають з томатними соусами, вершковим маслом, песто. Можна заморозити про запас. Дивіться рецепт!
Отже, розповім, як приготувати "запечені картопляні ньокі"! страва смачна, оригінальне і ситне. Прекрасно поєднуються ньокки з томатною підливою з овочів, можна урізноманітнити блюдо м'ясної складової, наприклад додати смажену фарш або відварене м'ясо. Пробуйте!
- Картопля (очищений) - 600 грам
- Яєчний жовток - 2 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Сир моцарела - 100 грам
- Манна крупа - 150 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Перець болгарський - 1 штука
- Томати у власному соку - 300 грам (або соковиті помідори)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0.5 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка (для підпис столу)
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
Відваріть картоплю "в мундирі", остудіть, очистіть.
Відваріть картоплю "в мундирі", остудіть, очистіть.
2. Натріть картоплю на дрібній тертці.
3. Додайте манну крупу, яєчні жовтки, сіль, перець чорний мелений, тертий твердий сир. Перемішайте.
4. Картопляне тісто готове. Воно пластичне, приємне для ліплення.
5. Робочий стіл або дерев'яну дошку притрусіть борошном, розкачайте тісто ковбасками. Наріжте на шматочки, кожен шматочок покатайте вилочкою, щоб надати форму.
6. У киплячу підсолену воду відправте ньокки і варіть 5 хвилин з моменту закипання. Відкиньте на друшляк ньокки, заправте столовою ложкою рослинного масла.
7. Очистіть овочі і дрібно наріжте. Обсмажте на олії. З томатів зніміть шкірку і поріжте дрібно. Додайте до майже готовим смажених овочів і протушкувати до готовності (хвилин 10-12).
8. Ньокки перемішайте з томатною підливою, перекладіть в вогнетривку форму, відкоригуйте сіль-перець.
9. Зверху покладіть шматочки моцарели. Надішліть в гарячу духовку на 15 хвилин, температура 200 градусів.
10. Запечені картопляні ньокі готові, угощайтесь!
11. Смачного!