Рецепт Запечені картопляні вулканчики фото

Запечені картопляні вулканчики
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
М'ясо , Овочі , Субпродукти , Картопля , Бекон
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Що можна приготувати з звичайної картоплі, щоб здивувати гостей і порадувати близьких? Незвичайні й оригінальні картопляні вулканчики. Смачне і ситне блюдо стане прикрасою святкового столу.

Опис приготування:

Картопля - універсальний овоч, адже з нього можна приготувати дуже багато смачних і незвичайних страв. Вулканчики з картоплі зі смачною і соковитою начинкою це незвичайне блюдо, яке дуже просто готується і виглядає святково і оригінально. Дивіться, як приготувати запечені картопляні вулканчики.

  • Картопля - 6 штук (середній або великий)
  • Вершковий сир - 250 грам
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Бекон - 12 скибочок
  • Сир Чеддер - 400 грам
  • Крем - 6 Ст. Ложок
запечені картопляні вулканчики - фото крок 1
Включаємо духовку, функцію"Гриль" з 200 градусів. Добре моєму картоплю, обсушуємо її і робимо кілька проколів.
запечені картопляні вулканчики - фото крок 2
Загортаємо кожну картоплину у фольгу і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
запечені картопляні вулканчики - фото крок 3
Поки готується картопля, приготовим начинку. Змішаємо дрібно нарізану цибулю, 300 г Чеддер, натертого на середній терці, і вершковий сир.
запечені картопляні вулканчики - фото крок 4
Дістаємо картоплю з духовки і трохи охолоджуємо. Потім відрізаємо"попки" з двох боків. За допомогою ложки витягуємо м'якоть картоплі, але так, щоб не пошкодити стінки, і залишаємо дно.
запечені картопляні вулканчики - фото крок 5
Заповнюємо картопля начинкою, загортаємо двома скибочками бекону і закріплюємо його зубочистками. Відправляємо майбутні вулканчики в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
запечені картопляні вулканчики - фото крок 6
Через 30 хвилин дістаємо картопля і посипаємо натертим Чеддером, який залишився. Знову відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. Готові вулканчики прикрашаємо сметаною і зеленню.

Схожі рецепти