Запечені картопляні вулканчики
(покроковий рецепт з фото)
Що можна приготувати з звичайної картоплі, щоб здивувати гостей і порадувати близьких? Незвичайні й оригінальні картопляні вулканчики. Смачне і ситне блюдо стане прикрасою святкового столу.
Картопля - універсальний овоч, адже з нього можна приготувати дуже багато смачних і незвичайних страв. Вулканчики з картоплі зі смачною і соковитою начинкою це незвичайне блюдо, яке дуже просто готується і виглядає святково і оригінально. Дивіться, як приготувати запечені картопляні вулканчики.
- Картопля - 6 штук (середній або великий)
- Вершковий сир - 250 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Бекон - 12 скибочок
- Сир Чеддер - 400 грам
- Крем - 6 Ст. Ложок
Включаємо духовку, функцію "гриль" з 200 градусів. Добре моєму картоплю, обсушуємо її і робимо кілька проколів.
Загортаємо кожну картоплину у фольгу і відправляємо в духовку на 20 хвилин.
Поки готується картопля, приготовим начинку. Змішаємо дрібно нарізану цибулю, 300 г Чеддер, натертого на середній терці, і вершковий сир.
Дістаємо картоплю з духовки і трохи охолоджуємо. Потім відрізаємо "попки" з двох боків. За допомогою ложки витягуємо м'якоть картоплі, але так, щоб не пошкодити стінки, і залишаємо дно.
Заповнюємо картопля начинкою, загортаємо двома скибочками бекону і закріплюємо його зубочистками. Відправляємо майбутні вулканчики в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Через 30 хвилин дістаємо картопля і посипаємо натертим Чеддером, який залишився. Знову відправляємо в духовку на 10-15 хвилин. Готові вулканчики прикрашаємо сметаною і зеленню.