Індичка, запечена зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Сметана дозволяє зробити м'ясо індички ніжним, соковитим і дуже м'яким. Процес приготування не забере у вас багато часу, зате в результаті ви отримаєте дуже смачна страва на обід або вечерю!
Подавати індичку, запечену зі сметаною, потрібно в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню, а використання в рецепті картоплі дозволяє заощадити час на приготуванні гарнір.
- Гомілку індички - 2 штуки
- Катофель - 3 штуки (великий)
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка (своєрідна заміна солі)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Гірчичний - 2 чайних ложки
Промийте гомілки індички під холодною водою, а потім, за допомогою гострого ножа, зробіть в них невеликі, але бажано глибокі, проколи.
Гомілки викладіть у жароміцних форму, в якій збираєтеся готувати страву.
Сметану і гірчицю рівномірно нанесіть на м'ясо. Змішувати їх можна як в окремому посуді, так і безпосередньо при нанесенні на індичину.
Сметану і гірчицю рівномірно нанесіть на м'ясо. Змішувати їх можна як в окремому посуді, так і безпосередньо при нанесенні на індичину.
Тепер потрібно обтертих гірчично-сметанним соусом індичі гомілки присипати вашими улюбленими спеціями або просто чорним меленим перцем за смаком, після чого скропити соєвим соусом (він вже має солонуватий смак, завдяки чому додавати сіль в це блюдо немає необхідності). Після цього індичину, прикривши поліетиленовим пакетом або харчовою плівкою, можна прибрати в холодильник для марінаціі, мінімальна кількість годин сексу, максимум на добу. За цей час потрібно буде кілька разів перевернути м'ясо, щоб воно рівномірно всотало ароматами соусу і стало ніжніше.
Коли м'ясо замаринувалося, можна включати духовку для розігріву і підготувати картопля: чистий, помийте і наріжте його великими шматками.
Індичку дістаньте з холодильника, переверните, щоб знову сметанно-гірчичний маринад розподілився рівномірно, викладіть навколо гомілок нарізану картоплю і поставте в розігріту духовку.
Індичку дістаньте з холодильника, переверните, щоб знову сметанно-гірчичний маринад розподілився рівномірно, викладіть навколо гомілок нарізану картоплю і поставте в розігріту духовку.
Запікається індичка зі сметаною і картоплею при температурі 180-200 градусів. У процесі приготування м'ясо і картоплю треба кілька разів акуратно перевернути, щоб блюдо пропеклося рівномірно.
Час приготування залежить від розмірів гомілок і шматочків картоплі, а також особливостей вашої духовки, я готувала близько 2-х годин.
Про готовність страви можна судити по відсутності крові в м'ясному соку, витікає при проколі гомілок, а також готовності картоплі.
Час приготування залежить від розмірів гомілок і шматочків картоплі, а також особливостей вашої духовки, я готувала близько 2-х годин.
Про готовність страви можна судити по відсутності крові в м'ясному соку, витікає при проколі гомілок, а також готовності картоплі.