Рецепт Ікра кабачкова обсмажена фото

Ікра кабачкова обсмажена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Всіма улюблена ікра кабачкова обсмажена готується багатьма різними способами і з додаванням різних овочів. Даний рецепт - класичний, і за смаком така ікра виходить як по ГОСТу.

Опис приготування:

Якщо ви любите кабачки, то цей рецепт для вас. Готується ікра кабачкова обсмажена близько 2 годин з урахуванням підготовки, обсмаження, подрібнення і гасіння всіх овочів. За смаком ікра нагадує магазинну і виходить дуже ніжною і ароматною.

  • Кабачок - 1 кілограм
  • Морква - 2-3 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Помідори - 2-3 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
ікра кабачкова обсмажена - фото крок 1
1. Восени любителі кабачків намагаються не тільки заготовити кабачкову ікру на зиму, але і просто насолодитися цією дивовижною і корисною закускою. Особливо в осінній пост така ікра користується популярністю. Для приготування цієї закуски дотримуйтесь рецептом.
ікра кабачкова обсмажена - фото крок 2
2. Насамперед приступаємо до самих кабачкам: очищаємо їх від шкірки і нарізаємо кубиками. Відправляємо смажитися на рослинній олії до готовності, після чого прибираємо в сторону остигати.
ікра кабачкова обсмажена - фото крок 3
3. Очищений і подрібнену цибулю обсмажити на олії також до готовності.
ікра кабачкова обсмажена - фото крок 4
4. Так само чинимо з морквою і помідорами (замість помідорів можна взяти томатну пасту або сік). Потім змішуємо всі обсмажені овочі, додаємо трохи цукру за смаком, солі і спецій (я використовую тільки чорний мелений перець).
ікра кабачкова обсмажена - фото крок 5
5. Всі овочі повинні бути прожарити до готовності.
ікра кабачкова обсмажена - фото крок 6
6. Тепер подрібнюємо все в блендері до стану пюре. Я скористалася занурювальним блендером, але тут підійде і стаціонарний агрегат. Потім відправляємо нашу ікру в ємність і тушкуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні.
ікра кабачкова обсмажена - фото крок 7
7. Потім даємо ікрі охолонути - можна її подавати до столу. За таким рецептом її можна і заготовити на зиму. В такому випадку в ікру слід додати оцет (як консервант) і закатати в стерилізовані банки.

Схожі рецепти