Ікра кабачкова обсмажена
(покроковий рецепт з фото)
Всіма улюблена ікра кабачкова обсмажена готується багатьма різними способами і з додаванням різних овочів. Даний рецепт - класичний, і за смаком така ікра виходить як по ГОСТу.
Якщо ви любите кабачки, то цей рецепт для вас. Готується ікра кабачкова обсмажена близько 2 годин з урахуванням підготовки, обсмаження, подрібнення і гасіння всіх овочів. За смаком ікра нагадує магазинну і виходить дуже ніжною і ароматною.
- Кабачок - 1 кілограм
- Морква - 2-3 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Восени любителі кабачків намагаються не тільки заготовити кабачкову ікру на зиму, але і просто насолодитися цією дивовижною і корисною закускою. Особливо в осінній пост така ікра користується популярністю. Для приготування цієї закуски дотримуйтесь рецептом.
2. Насамперед приступаємо до самих кабачкам: очищаємо їх від шкірки і нарізаємо кубиками. Відправляємо смажитися на рослинній олії до готовності, після чого прибираємо в сторону остигати.
3. Очищений і подрібнену цибулю обсмажити на олії також до готовності.
4. Так само чинимо з морквою і помідорами (замість помідорів можна взяти томатну пасту або сік). Потім змішуємо всі обсмажені овочі, додаємо трохи цукру за смаком, солі і спецій (я використовую тільки чорний мелений перець).
5. Всі овочі повинні бути прожарити до готовності.
6. Тепер подрібнюємо все в блендері до стану пюре. Я скористалася занурювальним блендером, але тут підійде і стаціонарний агрегат. Потім відправляємо нашу ікру в ємність і тушкуємо близько 15 хвилин на слабкому вогні.
7. Потім даємо ікрі охолонути - можна її подавати до столу. За таким рецептом її можна і заготовити на зиму. В такому випадку в ікру слід додати оцет (як консервант) і закатати в стерилізовані банки.