Обсмажена кольорова капуста з яйцем-пашот
(покроковий рецепт з фото)
Яйце-пашот - це частина класичного французького сніданку. Приготоване разом з цвітною капустою воно стане відмінним варіантом і для вашого смачного і корисного сніданку.
Поділяємо капусту на суцвіття. Дрібно ріжемо або видавлюємо часник через землянку. Дрібно рубаємо мигдаль. Висипаємо ці всі інгредієнти на велику сковороду з розтопленим вершковим маслом. Солимо до смаку. Смажимо масу постійно помішуючи, до появи золотистого відтінку.
Через 5 хвилин від початку приготування всипаємо в суміш пів чайної ложки мускатного горіха. Через 10 хвилин додаємо 2-3 гвоздички.
Тепер готуємо яйце-пашот. Ставимо на вогонь невелику каструльку з водою. Розбиваємо яйце і виливаємо його в чашку так, що жовток залишився цілим. У киплячу в каструлі воду додаємо оцет і сіль. Швидко помішувати киплячу воду по колу для освіти воронки-вода повинна не сильно вирувати. В середину цієї воронки швидко вливаємо підготовлене яйце. Робимо це ближче до води і акуратно, інакше білок яйця растрепіте на лахміття. Воронка повинна крутитися як можна інтенсивніше. Для цього ми продовжуємо помішувати воду, щоб яйце плавало по колу і варилося рівномірно.
Варимо 1.5 - 2 хвилини, до тих пір поки білок не стане білим і щільний. Жовток при цьому повинен залишитися рідким. Обережно дістаємо яйце шумівкою або ложкою. Даємо стекти воді і обрізаємо некрасиві кінці білка, якщо вони з'явилися.
Викладаємо яйце на готову кольорову капусту і насолоджуємося поки блюдо гаряче. Смачного!
- Кольорова капуста - 1/2 штуки
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Мигдаль - 1/3 склянки
- Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
- Часник - 1 зубчик
- Сік половини лимона - 0, 5 штуки
- Гвоздика - - За смаком
- Зернова гірчиця - 2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 2/3 склянки
- Оцет - - За смаком
Через 5 хвилин від початку приготування всипаємо в суміш пів чайної ложки мускатного горіха. Через 10 хвилин додаємо 2-3 гвоздички.
Тепер готуємо яйце-пашот. Ставимо на вогонь невелику каструльку з водою. Розбиваємо яйце і виливаємо його в чашку так, що жовток залишився цілим. У киплячу в каструлі воду додаємо оцет і сіль. Швидко помішувати киплячу воду по колу для освіти воронки-вода повинна не сильно вирувати. В середину цієї воронки швидко вливаємо підготовлене яйце. Робимо це ближче до води і акуратно, інакше білок яйця растрепіте на лахміття. Воронка повинна крутитися як можна інтенсивніше. Для цього ми продовжуємо помішувати воду, щоб яйце плавало по колу і варилося рівномірно.
Варимо 1.5 - 2 хвилини, до тих пір поки білок не стане білим і щільний. Жовток при цьому повинен залишитися рідким. Обережно дістаємо яйце шумівкою або ложкою. Даємо стекти воді і обрізаємо некрасиві кінці білка, якщо вони з'явилися.
Викладаємо яйце на готову кольорову капусту і насолоджуємося поки блюдо гаряче. Смачного!