Рецепт Обсмажена кольорова капуста з яйцем-пашот фото

Обсмажена кольорова капуста з яйцем-пашот
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі, Капуста, Яйця, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На сніданок
Гарячі страви

Яйце-пашот - це частина класичного французького сніданку. Приготоване разом з цвітною капустою воно стане відмінним варіантом і для вашого смачного і корисного сніданку.

Поділяємо капусту на суцвіття. Дрібно ріжемо або видавлюємо часник через землянку. Дрібно рубаємо мигдаль. Висипаємо ці всі інгредієнти на велику сковороду з розтопленим вершковим маслом. Солимо до смаку. Смажимо масу постійно помішуючи, до появи золотистого відтінку.

Через 5 хвилин від початку приготування всипаємо в суміш пів чайної ложки мускатного горіха. Через 10 хвилин додаємо 2-3 гвоздички.

Тепер готуємо яйце-пашот. Ставимо на вогонь невелику каструльку з водою. Розбиваємо яйце і виливаємо його в чашку так, що жовток залишився цілим. У киплячу в каструлі воду додаємо оцет і сіль. Швидко помішувати киплячу воду по колу для освіти воронки-вода повинна не сильно вирувати. В середину цієї воронки швидко вливаємо підготовлене яйце. Робимо це ближче до води і акуратно, інакше білок яйця растрепіте на лахміття. Воронка повинна крутитися як можна інтенсивніше. Для цього ми продовжуємо помішувати воду, щоб яйце плавало по колу і варилося рівномірно.

Варимо 1.5 - 2 хвилини, до тих пір поки білок не стане білим і щільний. Жовток при цьому повинен залишитися рідким. Обережно дістаємо яйце шумівкою або ложкою. Даємо стекти воді і обрізаємо некрасиві кінці білка, якщо вони з'явилися.

Викладаємо яйце на готову кольорову капусту і насолоджуємося поки блюдо гаряче. Смачного!


  • Кольорова капуста - 1/2 штуки
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Мигдаль - 1/3 склянки
  • Мускатний горіх мелений - 1/2 чайних ложки
  • Часник - 1 зубчик
  • Сік половини лимона - 0, 5 штуки
  • Гвоздика - - За смаком
  • Зернова гірчиця - 2 чайних ложки
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода - 2/3 склянки
  • Оцет - - За смаком
Поділяємо капусту на суцвіття. Дрібно ріжемо або видавлюємо часник через землянку. Дрібно рубаємо мигдаль. Висипаємо ці всі інгредієнти на велику сковороду з розтопленим вершковим маслом. Солимо до смаку. Смажимо масу постійно помішуючи, до появи золотистого відтінку.

Через 5 хвилин від початку приготування всипаємо в суміш пів чайної ложки мускатного горіха. Через 10 хвилин додаємо 2-3 гвоздички.

Тепер готуємо яйце-пашот. Ставимо на вогонь невелику каструльку з водою. Розбиваємо яйце і виливаємо його в чашку так, що жовток залишився цілим. У киплячу в каструлі воду додаємо оцет і сіль. Швидко помішувати киплячу воду по колу для освіти воронки-вода повинна не сильно вирувати. В середину цієї воронки швидко вливаємо підготовлене яйце. Робимо це ближче до води і акуратно, інакше білок яйця растрепіте на лахміття. Воронка повинна крутитися як можна інтенсивніше. Для цього ми продовжуємо помішувати воду, щоб яйце плавало по колу і варилося рівномірно.

Варимо 1.5 - 2 хвилини, до тих пір поки білок не стане білим і щільний. Жовток при цьому повинен залишитися рідким. Обережно дістаємо яйце шумівкою або ложкою. Даємо стекти воді і обрізаємо некрасиві кінці білка, якщо вони з'явилися.

Викладаємо яйце на готову кольорову капусту і насолоджуємося поки блюдо гаряче. Смачного!

Схожі рецепти