Спагеті з беконом, томатами і яйцем-пашот
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне поєднання продуктів для обіду або вечері. Зробити блюдо можна в будь-який час року, незалежно від сезону. Записуйте рецепт, як приготувати спагетті з беконом, томатами і яйцем-пашот.
На все про все у вас піде близько 20 хвилин. Під час варіння спагетті ви можете обсмажити томати з беконом і відварити яйце. Є спеціальна методика приготування яйця-пашот. Якщо така методика для вас занадто складна, розбийте яйце на шумовку і опустіть її в киплячу воду. Як тільки побачили, що білок схопився, діставайте яйце і викладайте відразу на блюдо.
- Оцет - 2 Ст. Ложки
- Спагеті - 340 грам
- Бекон - 6 скибочок
- Часник - 2 зубчики
- Томати - 7 штук
- Яйця - 4 штуки
- Пармезан - 50 грам
- Базилік - 3-4 штук
- Сіль, мелений перець - За смаком
1. Відваріть в підсоленій воді спагетті. Наріжте бекон невеликими кубиками. Викладіть його на розігріту поверхню, обсмажте до утворення золотистої скоринки.
2. Приберіть бекон зі сковороди, додайте подрібнений часник, обсмажуйте 30 секунд, потім викладіть нарізані часточками томати. Обсмажуйте овочі до м'якості і видаліть сковороду з вогню.
3. В сотейник налейте 3, 5 літра води, додайте 2 столові ложки солі і оцет, після появи дрібних бульбашок розбийте в тарілку 1 яйце, акуратно опустіть яйце в воду, повторіть аналогічні дейтсвія з рештою. Дерев'яною ложкою закрутіть вир, через 2 хвилини дістаньте яйця по одному.
4. Поверніть сковороду з томатами на вогонь, додайте бекон і викладіть щипцями спагетті. Додайте подрібнений на тертці сир, листя базиліка, сіль, перець, перемішайте. Якщо спагетті дуже сухі, влийте 1 стакан рідини, в якій варили їх.
5. Розділіть спагетті на 4 порції, викладіть поверх кожної яйце і відразу подавайте до столу.