Обсмажена яловича печінка з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Немає сенсу зайвий раз говорити про корисність печінки (будь-який), Крім цього, мені дуже подобається її смак. Розповім про найпростіший і швидкому варіанті, як приготувати обсмажену печінку з цибулею.
Ви можете вимочити її в молоці або просто зрізати всі плівки, прожилки. Якщо часу зовсім немає, рекомендую останній варіант. Печінка без плівок буде м'яка і ніжна. Таке блюдо можна сміливо приготувати заздалегідь, а потім зберігати протягом декількох днів в холодильнику. Печінка можна їсти з будь-яким гарніром або скибочкою хліба.
- Яловича печінка - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Вимийте печінку, ображати все плівки і жирову тканину.
2. Кожен шматочок печінки гострим ножем наріжте тонкими скибочками.
3. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, викладіть на розігріту поверхню печінку.
4. Обсмажуйте печінка кілька хвилин, щоб вона змінилася в кольорі, а тим часом очистіть і наріжте кільцями цибулю.
5. Додайте кільця цибулі в сковороду до печінки.
6. Додайте 4 столові ложки води і накрийте сковороду кришкою, Тушіте про 15-20 хвилин на слабкому вогні.
7. За смаком додайте сіль і подавайте печінку до столу відразу або після охолодження.