Хумус з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, хумус готують з нуту, але цей варіант теж дуже гідний. Соус підійде, щоб намазати його на традиційний скибочку піти, буханець або купу. А як же смачно з грінками!
Щоб приготувати хумус з сочевиці можна використовувати червону або зелену сочевицю. Звичайно, червона краще розварюється, якщо є вибір, то віддайте перевагу червоній. Але із зеленої теж виходить ніжно і смачно, помірно гострі та гострі, адже стільки спецій і свіжий часник! Деякі господині варять часник разом з сочевицею, але це на любителя, мені до душі свіжий аромат часнику. Пробуйте!
- Сочевиця - 1 Склянка
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 0, 25 чайних ложки
- Часник - 3 зубчики
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Петрушка - 1 пучок
- Лимон - 0, 5 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
2. Сочевицю добре промийте, залийте двома склянками води, приправити сіллю, варіть до м'якості.
3. У ступці розітріть добре спеції до стану порошку. Якщо перець чилі сушений, то його теж в ступку покладіть. У мене мелений.
4. Поріжте петрушку, измельчитечасник, з половинки лимона вичавіть сік.
5. Сочевиця готова, остудіть її трохи.
6. У чашу комбайна покладіть сочевицю, спеції, лимонний сік, зелень, часник, половину оливкової або рослинного масла. Увімкніть машинку на 5-6 хвилин, щоб маса стала максимально однорідною. Влийте масло і продовжуйте змішування. В результаті у вас вийде м'яка паста. Традиційно маслом поливають вже готовий соус в момент подачі.
7. Зберігайте в холодильнику. Приємного!