Рецепт Хумус з сочевиці фото

Хумус з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Бобові, Сочевиця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Гостре, Гумус

Звичайно, хумус готують з нуту, але цей варіант теж дуже гідний. Соус підійде, щоб намазати його на традиційний скибочку піти, буханець або купу. А як же смачно з грінками!

Щоб приготувати хумус з сочевиці можна використовувати червону або зелену сочевицю. Звичайно, червона краще розварюється, якщо є вибір, то віддайте перевагу червоній. Але із зеленої теж виходить ніжно і смачно, помірно гострі та гострі, адже стільки спецій і свіжий часник! Деякі господині варять часник разом з сочевицею, але це на любителя, мені до душі свіжий аромат часнику. Пробуйте!

  • Сочевиця - 1 Склянка
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - 0, 25 чайних ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Петрушка - 1 пучок
  • Лимон - 0, 5 штуки
  • Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
хумус з сочевиці - фото крок 1
1. Підготуйте продукти. Приступимо!
хумус з сочевиці - фото крок 2
2. Сочевицю добре промийте, залийте двома склянками води, приправити сіллю, варіть до м'якості.
хумус з сочевиці - фото крок 3
3. У ступці розітріть добре спеції до стану порошку. Якщо перець чилі сушений, то його теж в ступку покладіть. У мене мелений.
хумус з сочевиці - фото крок 4
4. Поріжте петрушку, измельчитечасник, з половинки лимона вичавіть сік.
хумус з сочевиці - фото крок 5
5. Сочевиця готова, остудіть її трохи.
хумус з сочевиці - фото крок 6
6. У чашу комбайна покладіть сочевицю, спеції, лимонний сік, зелень, часник, половину оливкової або рослинного масла. Увімкніть машинку на 5-6 хвилин, щоб маса стала максимально однорідною. Влийте масло і продовжуйте змішування. В результаті у вас вийде м'яка паста. Традиційно маслом поливають вже готовий соус в момент подачі.
хумус з сочевиці - фото крок 7
7. Зберігайте в холодильнику. Приємного!

Схожі рецепти