Хумус з маша
(покроковий рецепт з фото)
Впевнена, що хумус - закуска з Нутовая пюре, в яку додають кунжутну пасту, оливкова олія і спеції, знайома багатьом. А що якщо приготувати хумус з бобів мунг дав?
Такий варіант хумус я люблю не менш традиційною версією. Маш володіє своїм неповторним смаком, який в цій страві повністю розкривається, а ще ідеально поєднується з хлібцями, коржами або начос. Нижче я розповім докладніше, як приготувати хумус з маша. Блюдо готується дуже просто, головне, відварити боби до м'якості. Якщо хочеться більше креязик консистенцію, то допустимо додати трохи води на етапі подрібнення всіх інгредієнтів.
- Відмінно - 100 грам
- Кунжутна паста - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1/2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Зіра - 1/4 чайних ложки
- Кедрові горіхи - За смаком (для прикраси)
- Цибуля зелена - За смаком (для прикраси)
- Перуки копчена - 6 грам(5 грам - у перегною, 1 грам - для прикраси )
Підготуйте всі інгредієнти.
Замочіть маш в воді на кілька годин, після гарненько промийте. Потім відваріть протягом 30-40 хвилин в киплячій воді.
З половинки лимона вичавіть сік.
Подрібніть всі інгредієнти в блендері.
Викладіть хумус на тарілку, в центр налийте трохи олії, зверху прикрасьте зеленню, копченої паприкою і кедровими горіхами. Хумус з маша готовий, смачного!