Рецепт Проростки маша фото

Проростки маша
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Бобові , Крупи
Дієтичне харчування , Рецепти сироїдіння
На вечерю
Салати
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 дн. 4 г. 0 хв.

Якщо ви любите тайську кухню, і вам потрібні незвичайні інгредієнти, то необов'язково за ними вирушати на ринок, один з них можна зробити вдома, досить знати, як приготувати проростки маша.

Опис приготування:

Цей простий рецепт допоможе любителям тайської кухні підготувати один з інгредієнтів, який часто додається в салати, в рисову локшину. Взагалі маш - це дрібні зелені боби, які більше схожі на зелену (недозрілий квасоля). Проростки маша застосовуються в такому поширеному вуличному блюді, як Pad Thai, яке в цій країні вважається одним з найбільш відомих. У його склад входить рисова локшина, куряче м'ясо і ще пристойна кількість інгредієнтів, в тому числі проростки маша, які мають ніжний, солодкий смак. Але, щоб смак був саме таким, при пророщування маша, його необхідно постійно промивати в проточній воді, щоб не допустити бродіння.

  • Відмінно - 400 грам
проростки маша - фото крок 1
1. Візьміть маш. Промийте його під проточною водою. Потім підготуйте глибоку миску. Всипте в неї маш і залийте холодною водою. Залиште на 12 годин.
проростки маша - фото крок 2
2. Через півдоби злийте ввійду. Маш знову гарненько помийте. Візьміть глибоку (краще керамічну) посуд і покладіть в неї зволожену марлю. Потім насипте замочений раніше маш. Закрийте кришкою. Залиште на одну добу. Після закінчення доби знову промийте ці зелені боби. Покладіть їх назад в посуд на марлю. Накрийте кришкою. Такі дії повторюйте протягом 3-4 діб.
проростки маша - фото крок 3
3. Коли проростки стануть довжиною 2 см, маш необхідно в останній раз дістати з-під кришки, промити і використовувати за призначенням.

Схожі рецепти