Рецепт Холодець з сома фото

Холодець з сома
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сом
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Холодець

З сома виходить отлівноє заливне. Бульйон на сома буде наваристим. Я готую заливне з сома з зеленим горошком, морквою і цибулею.

Ще заливне з сома, як і іншу заливну рибу, подають з часточками лимона. Дуже раджу і вам. Але я не вказувала цього в рецепті, так як подача завжди на любителя. Моя подруга любить навіть заливну рибу їсти з гірчицею. Рецепт холодцю з сома я вигадала сама, коли чоловік приніс мені з риболовлі сома. Все сталося напередодні свят, тому я вирішила спробувати приготувати з сома не основне блюдо, а закуску. Ось і вийшло приголомшливе заливне з сома.

  • Сом - 1 кілограм (або ціла невелика рибка, або шматок.)
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Корінь петрушки - 1 штука
  • Корінь селери - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Зелений горошок - 100 грам
  • Зелень петрушки - 10 грам
  • Чорний перець горошком - 10 штук
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Желатин - 50 грам
холодець з сома - фото крок 1
Приготуйте все інгредієнти. Мені пощастило, чоловік спіймав таку невеликого сома.
холодець з сома - фото крок 2
Кількість прання, попатраєте від нутрощів. Розріжте на шматки, викладіть в каструлю і зайлете водою. До сому додайте ріпчасту цибулю, морква, корінь петрушки і селери, чорний перець горошком, лавровий лист. Додати сіль.
холодець з сома - фото крок 3
Як тільки вода закипить, дістаньте лавровий лист. Інакше бульйон буде гірким. Поваріть на повільному вогні ще 2-2, 5 годину. Потім дістаньте все з бульйону, відставте його в сторону, щоб охолонув. Сома розберіть на м'ясо і кістки. Кістки викидаємо. Моркву наріжте, вона буде в холодець. Викладіть в мисочки для холодцю м'ясо сома, морква і зелений горошок. Желатин розведіть у воді, додайте в бульйон і трохи поваріть до повного розчинення желатину. Залийте формочки.
холодець з сома - фото крок 4
Поставте в холодильник до повного застигання. Холодець з сома застигає близько 4 годин. Потім можете додавати його зі свіжою зеленню.

Схожі рецепти