Холодець з сома
(покроковий рецепт з фото)
З сома виходить отлівноє заливне. Бульйон на сома буде наваристим. Я готую заливне з сома з зеленим горошком, морквою і цибулею.
Ще заливне з сома, як і іншу заливну рибу, подають з часточками лимона. Дуже раджу і вам. Але я не вказувала цього в рецепті, так як подача завжди на любителя. Моя подруга любить навіть заливну рибу їсти з гірчицею. Рецепт холодцю з сома я вигадала сама, коли чоловік приніс мені з риболовлі сома. Все сталося напередодні свят, тому я вирішила спробувати приготувати з сома не основне блюдо, а закуску. Ось і вийшло приголомшливе заливне з сома.
- Сом - 1 кілограм (або ціла невелика рибка, або шматок.)
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Корінь петрушки - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелений горошок - 100 грам
- Зелень петрушки - 10 грам
- Чорний перець горошком - 10 штук
- Лавровий лист - 2 штуки
- Желатин - 50 грам
Приготуйте все інгредієнти. Мені пощастило, чоловік спіймав таку невеликого сома.
Кількість прання, попатраєте від нутрощів. Розріжте на шматки, викладіть в каструлю і зайлете водою. До сому додайте ріпчасту цибулю, морква, корінь петрушки і селери, чорний перець горошком, лавровий лист. Додати сіль.
Як тільки вода закипить, дістаньте лавровий лист. Інакше бульйон буде гірким. Поваріть на повільному вогні ще 2-2, 5 годину. Потім дістаньте все з бульйону, відставте його в сторону, щоб охолонув. Сома розберіть на м'ясо і кістки. Кістки викидаємо. Моркву наріжте, вона буде в холодець. Викладіть в мисочки для холодцю м'ясо сома, морква і зелений горошок. Желатин розведіть у воді, додайте в бульйон і трохи поваріть до повного розчинення желатину. Залийте формочки.
Поставте в холодильник до повного застигання. Холодець з сома застигає близько 4 годин. Потім можете додавати його зі свіжою зеленню.