Холодець з півня
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і ситний холодець з півня буде кращою закускою на вашому святковому столі. Готується дуже просто, вариться, звичайно, довго, але результат того вартий! Обов'язково спробуйте цей шедевр!
Для приготування холодцю з півня раджу купити домашнього півника вагою приблизно 1, 5-2 кг, і краще, якщо півень буде не молодий, а річний. З такого півня вийде ідеальний холодець: наваристий, жирненькие і неймовірно смачний! Від такого холодцю дійсно за вуха не відтягнеш! Сьогодні хочу запропонувати вам свій рецепт, як приготувати холодець з півня. Робіть все за моїм рецептом, і у вас все вийде!
- Півень - 1 штука (близько 2 кг.)
- Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Чорний перець горошком - 5-8 штук
- Сіль - За смаком
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Півень у мене домашній, великий і жирний. Саме з такого вийде відмінний холодець навіть без використання желатину або без свинячий гомілки.
Півня гарненько промийте, перевірте, чи не залишилося на ньому пір'я, чи всі нутрощі видалені. Розріжте його на кілька частин. Складіть частини півня у велику каструлю.
Залийте водою врівень м'яса і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потримайте на вогні пару хвилин. Потім воду злийте, а м'ясо і саму каструлю промийте під проточною водою.
Знову залийте м'ясо водою, щоб та покрила м'ясо на три пальці. Знову поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть півня 4 години на повільному вогні. Час від часу поглядайте і знімайте піну.
Через 4 години відправте в каструлю цілу моркву. Вона додасть бульйону красивий колір і легкий приємний аромат.
Також покладіть одну або кілька цибулин.
Часник очистіть і видавіть в бульйон. Це, напевно, головна пряність, без якої холодець не буде справжньої холодцем.
В кінці посоліть бульйон за смаком, додайте також перець горошком. Варіть бульйон ще 1 час. А поки він вариться, підготуйте глибокі тарілки, піали або судочки, в які будете розливати холодець.
З бульйону вийміть моркву, поріжте її кружечками. Покладіть на дно тарілок.
М'ясо дістаньте з бульйону і остудіть. Відокремте м'ясо від кісток, розділіть на невеликі шматки. У кожну тарілку покладіть м'ясо.
Штам Бульйон, щоб в холодець не потрапив перець горошком, частини цибулі або дрібні кістки. Розлийте бульйон по тарілках. Надішліть в холодне місце на ніч для застигання.
І ось на ранок холодець застиг і зверху покрився тонким шаром жиру. Подивіться, який він апетитний!
Для подачі опустіть тарілку з холодцем на хвилину в гарячу воду. Потім переверніть на плоску тарілку. Прикрасьте зеленню. Смачного!