Рецепт Холодець з півня фото

Холодець з півня
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах, Півень
На обід, На вечерю
Холодець

Смачний і ситний холодець з півня буде кращою закускою на вашому святковому столі. Готується дуже просто, вариться, звичайно, довго, але результат того вартий! Обов'язково спробуйте цей шедевр!

Для приготування холодцю з півня раджу купити домашнього півника вагою приблизно 1, 5-2 кг, і краще, якщо півень буде не молодий, а річний. З такого півня вийде ідеальний холодець: наваристий, жирненькие і неймовірно смачний! Від такого холодцю дійсно за вуха не відтягнеш! Сьогодні хочу запропонувати вам свій рецепт, як приготувати холодець з півня. Робіть все за моїм рецептом, і у вас все вийде!

  • Півень - 1 штука (близько 2 кг.)
  • Ріпчаста цибуля - 1-2 штук
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Чорний перець горошком - 5-8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Морква - 1 штука
  • Лавровий лист - 2 штуки
холодець з півня - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Півень у мене домашній, великий і жирний. Саме з такого вийде відмінний холодець навіть без використання желатину або без свинячий гомілки.
холодець з півня - фото крок 2
Півня гарненько промийте, перевірте, чи не залишилося на ньому пір'я, чи всі нутрощі видалені. Розріжте його на кілька частин. Складіть частини півня у велику каструлю.
холодець з півня - фото крок 3
Залийте водою врівень м'яса і поставте на вогонь. Доведіть до кипіння, потримайте на вогні пару хвилин. Потім воду злийте, а м'ясо і саму каструлю промийте під проточною водою.
холодець з півня - фото крок 4
Знову залийте м'ясо водою, щоб та покрила м'ясо на три пальці. Знову поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть півня 4 години на повільному вогні. Час від часу поглядайте і знімайте піну.
холодець з півня - фото крок 5
Через 4 години відправте в каструлю цілу моркву. Вона додасть бульйону красивий колір і легкий приємний аромат.
холодець з півня - фото крок 6
Також покладіть одну або кілька цибулин.
холодець з півня - фото крок 7
Часник очистіть і видавіть в бульйон. Це, напевно, головна пряність, без якої холодець не буде справжньої холодцем.
холодець з півня - фото крок 8
В кінці посоліть бульйон за смаком, додайте також перець горошком. Варіть бульйон ще 1 час. А поки він вариться, підготуйте глибокі тарілки, піали або судочки, в які будете розливати холодець.
холодець з півня - фото крок 9
З бульйону вийміть моркву, поріжте її кружечками. Покладіть на дно тарілок.
холодець з півня - фото крок 10
М'ясо дістаньте з бульйону і остудіть. Відокремте м'ясо від кісток, розділіть на невеликі шматки. У кожну тарілку покладіть м'ясо.
холодець з півня - фото крок 11
Штам Бульйон, щоб в холодець не потрапив перець горошком, частини цибулі або дрібні кістки. Розлийте бульйон по тарілках. Надішліть в холодне місце на ніч для застигання.
холодець з півня - фото крок 12
І ось на ранок холодець застиг і зверху покрився тонким шаром жиру. Подивіться, який він апетитний!
холодець з півня - фото крок 13
Для подачі опустіть тарілку з холодцем на хвилину в гарячу воду. Потім переверніть на плоску тарілку. Прикрасьте зеленню. Смачного!

Схожі рецепти