Бульйон з півня
(покроковий рецепт з фото)
Вже не знаю чому, але бульйони і супи з молодого півня завжди виходять на порядок смачніше і насиченішим, ніж курячі. Тому і вам рекомендую цей простий рецепт бульйону з півня! Спробуйте!
Розповім, як приготувати бульйон з півня. Це просте, але дуже ситне і смачне першу страву. За старих часів такими жирними бульйонами з птиці лікували застуду та інші хвороби, а зараз, як мені здається, немає кращого способу заспокоїти нерви, налаштувати себе на комфорт і затишок, ніж поїсти домашнього ароматного бульйону з півня!
- Півень молодий - 900 грам
- Цибуля - 2 штуки (одну цибулину в бульйон, одну для зажарки)
- Морква - 2 штуки (одну в бульйон, одну для зажарки)
- Лавровий лист - 1 штука
- Помідор стиглий - 2 штуки (або 1 ст.Л. Томатної пасти)
- Спеції - 1 За смаком
- Картопля - 3-4 штук
1. Тушку промиємо, обробимо на чотири частини (або відразу на порційні шматочки) і викладемо в каструлю. Заллємо 2.5 літрами води і поставимо на вогонь. Як закипить, знімаємо піну і зменшуємо вогонь.
2. Відразу після цього додамо лавровий лист і по одній очищеної цибулині і морквині. Варимо два години. Потім видалимо цибулю, морква і лаврушку, зате додамо картоплю і спеції. Помідор обсмажити разом з рештою цибулею і морквою і додамо до бульйону, коли картопля вже буде м'якою.
3. Додаємо зажарку в бульйон, перемішаємо. І нехай покипить ще 15 хвилин. Нехай потім бульйон настоїться, а вже через півгодини його можна подавати до столу!