Рецепт Хінкалі з сиром фото

Хінкалі з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Хінкалі
Кількість порцій: 30-32
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Хінкалі останнім часом набули величезної популярності і зараз їх можна зустріти як в магазинах, так і в різних кафе. Але такий їхній варіант, як хінкалі з сиром, ви навряд чи десь знайдете.

Опис приготування:

Я думаю, що всі, хто хоч трохи знайомий з грузинською кухнею, знають, що хінкалі найчастіше готують з рубаного або перекрученого м'яса, але є і інші менш поширені начинки. Сьогодні я розповім вам, як зробити хінкалі з сиром. Такий блюдо можна зустріти лише в деяких ресторанах Грузії, на нашій території все ж переважає начинка з м'яса. Але для нас це не проблема, адже ми запросто можемо приготувати хінкалі з сиром в домашніх умовах і насолодитися смаком цього приголомшливого страви.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода тепла - 400 грам
  • Сир твердий - 500 грам (несолоний)
  • Яйце - 1 штука
  • Вершкове масло - За смаком
хінкалі з сиром - фото крок 1
Для початку нам необхідно замісити туге тісто з борошна і злегка теплої води. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо його відпочивати на 10-15 хвилин.
хінкалі з сиром - фото крок 2
Для начинки трьом сир на крупній тертці.
хінкалі з сиром - фото крок 3
У мисочці збиваємо яйце і змішуємо його з тертим сиром.
хінкалі з сиром - фото крок 4
Тепер ділимо тісто на кілька частин і по черзі розгортає кожну з них в тонкий пласт, вирізаємо з тіста невеликі кружечки.
хінкалі з сиром - фото крок 5
Потім кожен кружечок ще трохи розгортаємо і викладаємо в його середину приготовлену начинку (1 чайна ложка).
хінкалі з сиром - фото крок 6
Тепер піднімаємо край тесту і скручуємо його зверху таким чином, щоб у нас вийшли гарні складки, верхівку хінкалі трохи притискаємо.
хінкалі з сиром - фото крок 7
Частина готових хінкалі можна заморозити, а частина відварити в злегка підсоленій воді протягом 8-9 хвилин після закипання. Після цього витягаємо хінкалі шумівкою з води, викладаємо їх на тарілку і накриваємо на 5 хвилин рушником.
хінкалі з сиром - фото крок 8
Подаємо гарячі хінкалі, полив їх топленим вершковим маслом. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти