Хінкалі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хінкалі останнім часом набули величезної популярності і зараз їх можна зустріти як в магазинах, так і в різних кафе. Але такий їхній варіант, як хінкалі з сиром, ви навряд чи десь знайдете.
Я думаю, що всі, хто хоч трохи знайомий з грузинською кухнею, знають, що хінкалі найчастіше готують з рубаного або перекрученого м'яса, але є і інші менш поширені начинки. Сьогодні я розповім вам, як зробити хінкалі з сиром. Такий блюдо можна зустріти лише в деяких ресторанах Грузії, на нашій території все ж переважає начинка з м'яса. Але для нас це не проблема, адже ми запросто можемо приготувати хінкалі з сиром в домашніх умовах і насолодитися смаком цього приголомшливого страви.
- Борошно - 500 грам
- Вода тепла - 400 грам
- Сир твердий - 500 грам (несолоний)
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - За смаком
Для початку нам необхідно замісити туге тісто з борошна і злегка теплої води. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо його відпочивати на 10-15 хвилин.
Для начинки трьом сир на крупній тертці.
У мисочці збиваємо яйце і змішуємо його з тертим сиром.
Тепер ділимо тісто на кілька частин і по черзі розгортає кожну з них в тонкий пласт, вирізаємо з тіста невеликі кружечки.
Потім кожен кружечок ще трохи розгортаємо і викладаємо в його середину приготовлену начинку (1 чайна ложка).
Тепер піднімаємо край тесту і скручуємо його зверху таким чином, щоб у нас вийшли гарні складки, верхівку хінкалі трохи притискаємо.
Частина готових хінкалі можна заморозити, а частина відварити в злегка підсоленій воді протягом 8-9 хвилин після закипання. Після цього витягаємо хінкалі шумівкою з води, викладаємо їх на тарілку і накриваємо на 5 хвилин рушником.
Подаємо гарячі хінкалі, полив їх топленим вершковим маслом. Приємного всім апетиту!