Хе з м'яса по-корейськи
(покроковий рецепт з фото)
З точки зору кулінарії Хе з м'ясом по-корейськи це скоріше салат і самі корейці відносяться до цієї страви як до різновиду закуски або салату. Хе готують з м'ясом, рибою. Являє собою гостре блюдо з яскравим часниковим присмаком з додаванням м'яса або риби. Найчастіше хе готують з оселедцем, але є і м'ясні варіанти. М'ясо може використовуватися сирим або відварною. Мені ближче відвареної варіант.
Кількість порцій: 6
- Яловичина відварна - 500 грам
- Морква - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний перець - 1 щіпка
- Перець червоний - 1 щіпка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
1. Для приготування Хе з м'ясом по-корейськи натріть очищену моркву на тертці для корейської моркви. Якщо немає такої терки, можна моркву нарізати тонко ножем.
2. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте півкільцями.
3. У мисці змішайте моркву і цибулю. Злегка пам'ятаєте руками.
4. Відварене м'ясо нарізати соломкою. Існують варіанти Хе, коли використовується яловичина, курятина, indyushatina. За великим рахунком вид м'яса не так вже й важливий. Є варіанти приготування Хе, коли м'ясо використовується сирим, заморожується. Після, готується строганина, а вже її маринують. Для мене це ризикований вид блюда.Я вважаю за краще використовувати відварене м'ясо.
5. З'єднайте морква, цибуля, нарізане м'ясо. Змішайте рослинне масло зі спеціями. Видавіть до маслу часник через прес. Додайте сіль і цукор, оцет. Отриманою сумішшю залийте нарізані продукти. Затягніть миску плівкою і поставте на добу в холодильник маринуватися.
6. Через деякий час подайте Хе з м'ясом до столу. Блюдо яскраве, ароматне, досить гостре. Послужить відмінним доповненням до обіду і порушить апетит не тільки смаком і ароматом, але і видом.
7. Подайте Хе з м'ясом по корейський до столу, прикрасивши зеленню. Як варіант, в готове Хе можна щедро додати подрібнену зелень петрушки. Це на любителя.