Хашлама по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Хашлама - це суп з великою кількістю м'яса і овочами, який придумали в Вірменії. Він густий по консистенції, тому нагадує рагу. Блюдо для справжніх чоловіків, читайте інструкцію і готуйте!
Для цього рецепта вам знадобиться глибока велика каструля або казан, так як продуктів буде гаситися багато. Виділяється багато соку, в зв'язку з цим виходить рідка консистенція. Прочитайте про те, як приготувати хашламу по-вірменськи. Як м'ясо вибирайте яловичину або баранину.
- Яловичина - 3 кілограма
- Болгарський перець - 5-6 штук
- Помідор - 7-8 штук
- Баклажан - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - 1, 5 пучка(Braai, петрушка, кріп, базилік, Зелена цибуля)
- Сіль - За смаком
- Паприка мелена - За смаком
- Пиво світле - 500 мілілітрів
- Картопля - 2 кілограма
Візьміть каструлю або казанок з товстим дном. Першим шаром укладіть половину помідорів, порізаних гуртками. Трохи солі.
Потім викладіть частина м'яса середніми шматочками, посоливши його.
Далі розподіліть половину цибулі, нарізаного кільцями, і одну моркву, нарізану кружальцями. Трохи солі.
Потім покладіть шар з порізаного баклажана, посоливши його.
А останнім розподіліть шар зі шматочків перцю. Посипте його паприкою.
Повторіть всі верстви, починаючи з помідорів і до баклажанів. На них викладіть тонкі слайси часнику.
Далі посипте часник з баклажанами паприкою і влийте до інгредієнтів пиво.
Закрийте блюдо шаром зі шматочків перцю.
Поставте хашламу під кришку, доведіть її до кипіння.
Потім зробіть маленький вогонь і тушкуйте все протягом 3-4 годин. Чи не перемішуйте!
Для 15 хвилин до готовності, додайте в блюдо промиту і нарізану зелень.
Окремо від страви відваріть картоплю до готовності. Чисте его, промийте і наріжте кружальцями перед зануренням у воду.
Подавайте хашламу з картоплею і бульйоном. Смачного!