Рецепт Хашлама по-вірменськи фото

Хашлама по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо , Яловичина
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Хашлама
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хашлама - це суп з великою кількістю м'яса і овочами, який придумали в Вірменії. Він густий по консистенції, тому нагадує рагу. Блюдо для справжніх чоловіків, читайте інструкцію і готуйте!

Опис приготування:

Для цього рецепта вам знадобиться глибока велика каструля або казан, так як продуктів буде гаситися багато. Виділяється багато соку, в зв'язку з цим виходить рідка консистенція. Прочитайте про те, як приготувати хашламу по-вірменськи. Як м'ясо вибирайте яловичину або баранину.

  • Яловичина - 3 кілограма
  • Болгарський перець - 5-6 штук
  • Помідор - 7-8 штук
  • Баклажан - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 3 штуки
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень - 1, 5 пучка(Braai, петрушка, кріп, базилік, Зелена цибуля)
  • Сіль - За смаком
  • Паприка мелена - За смаком
  • Пиво світле - 500 мілілітрів
  • Картопля - 2 кілограма
хашлама по-вірменськи - фото крок 1
Візьміть каструлю або казанок з товстим дном. Першим шаром укладіть половину помідорів, порізаних гуртками. Трохи солі.
хашлама по-вірменськи - фото крок 2
Потім викладіть частина м'яса середніми шматочками, посоливши його.
хашлама по-вірменськи - фото крок 3
Далі розподіліть половину цибулі, нарізаного кільцями, і одну моркву, нарізану кружальцями. Трохи солі.
хашлама по-вірменськи - фото крок 4
Потім покладіть шар з порізаного баклажана, посоливши його.
хашлама по-вірменськи - фото крок 5
А останнім розподіліть шар зі шматочків перцю. Посипте його паприкою.
хашлама по-вірменськи - фото крок 6
Повторіть всі верстви, починаючи з помідорів і до баклажанів. На них викладіть тонкі слайси часнику.
хашлама по-вірменськи - фото крок 7
Далі посипте часник з баклажанами паприкою і влийте до інгредієнтів пиво.
хашлама по-вірменськи - фото крок 8
Закрийте блюдо шаром зі шматочків перцю.
хашлама по-вірменськи - фото крок 9
Поставте хашламу під кришку, доведіть її до кипіння.
хашлама по-вірменськи - фото крок 10
Потім зробіть маленький вогонь і тушкуйте все протягом 3-4 годин. Чи не перемішуйте!
хашлама по-вірменськи - фото крок 11
Для 15 хвилин до готовності, додайте в блюдо промиту і нарізану зелень.
хашлама по-вірменськи - фото крок 12
Окремо від страви відваріть картоплю до готовності. Чисте его, промийте і наріжте кружальцями перед зануренням у воду.
хашлама по-вірменськи - фото крок 13
Подавайте хашламу з картоплею і бульйоном. Смачного!

Схожі рецепти