Рецепт Вірменська хашлама фото

Вірменська хашлама
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Хашлама

Практично всі східні країни сперечаються про те, хто першим придумав такий рецепт приготування. Я пробував різні варіанти, але більше мені сподобався один з них - як приготувати вірменську хашламу.

Хашлама - це ситне і поживне блюдо, в основі якого м'ясо з додаванням овочів. Його можна приготувати на природі, на відкритому вогні, а можна зробити і в домашніх умовах. Якщо хто шукає простий, але смачний варіант з великою кількістю м'яса, то обов'язково рекомендую випробувати цей рецепт.

  • Свинина - 1, 5-2 кілограма
  • Лимон - 1 штука
  • Пиво - 0, 5 L
  • Картопля - 1 кілограм
  • Червоний перець - 1 кілограм
  • Морквина - 0, 7 кілограма
  • Цибулина - 0, 7 кілограма
  • Баклажан - 1 кілограм
  • Томати - 1 кілограм
  • Часник - 6 зубчиків
  • Хміль-сунелі - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Соняшникова олія - За смаком
вірменська хашлама - фото крок 1
1. М'ясо гарненько мою і нарізаю шматочками, як на шашлик, розміром 5х5 сантиметрів.
вірменська хашлама - фото крок 2
2. Перекладаю м'ясо в миску. Лимон мою і розрізаю на 2 частини, в миску до м'яса відвалів сік.
вірменська хашлама - фото крок 3
3. Додаю все спеції за смаком, перемішую і роблю м'яса масаж, потім залишаю на 30-60 хвилин в холодному місці.
вірменська хашлама - фото крок 4
4. Готую на відкритому вогні. Казан відправляю на вогонь, вливаю соняшникову олію, розігріваю його і кладу свинину, обсмажую трохи.
вірменська хашлама - фото крок 5
5. Через пару хвилин вливаю в казан пиво і після закипання готую близько 10 хвилин.
вірменська хашлама - фото крок 6
6. Чищу і мою морквину, нарізаю її невеликими шматочками і відправляю в казан до м'яса, прогріваю пару хвилин.
вірменська хашлама - фото крок 7
7. Потім чищу і мою весь лук, нарізаю цибулини півкільцями, відправляю їх в казан, не перемішується з іншими інгредієнтами.
вірменська хашлама - фото крок 8
8. Чищу і мою картоплю, нарізаю її невеликими шматочками і кладу до інших овочів.
вірменська хашлама - фото крок 9
9. Мою все томати, нарізаю їх і кладу в казан, прогріваю пару хвилин, але не перемішую.
вірменська хашлама - фото крок 10
10. Баклажани очищаю від шкірки і нарізаю шматочками, також мою, чищу і нарізаю перець, відправляю овочі один за одним в казан.
вірменська хашлама - фото крок 11
11. Накриваю казан кришкою, готую близько 2 годин до повного випаровування рідини на слабкому вогні, після цього солю до смаку і перемішую. Після цього знімаю з вогню і наполягаю під закритою кришкою близько 10 хвилин. Готову страву подаю гарячим, зі свіжою зеленню і свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти