Гуляш з м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Загул - це блюдо з м'яса, приготовлене шляхом смаження / гасіння на вогні в одному казанку. Він може мати варіації. За великим рахунком це порційні шматки м'яса з овочами в підливі.
Приготування гуляшу почнемо з обсмажування м'яса і цибулі. Потім додамо до них спеції, томатний сік або соус і будемо гасити на повільному вогні під кришкою до м'якості м'яса.
- М'ясо (свинина або яловичина) - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки (або томатний соус - 1 склянка, або свіжі помідори без шкірки - 5 шт.)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Чорний перець мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Спеції до м'яса - За смаком
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Часник - 3 зубчики
М'якоть свинини або яловичини нарізаємо на порційні шматочки.
Ріпчасту цибулю нарізати на півкільця.
На сковороду вливаємо олію. Додаємо м'ясо і обсмажуємо на вогні до рум'яності.
До обсмаженого м'яса додаємо цибулю. Смажимо все разом.
Додаємо спеції, томатну пасту, розведену в склянці води (або стакан томатного соусу, або 5-6 томатів свіжих без шкурки). Тушкуємо все на середньому вогні до готовності м'яса. При необхідності можна підлити води.
Доводимо страву до готовності. Додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком. Коли м'ясо буде готове, вимикаємо. Подаємо до столу.