Азу з м'яса індички
(покроковий рецепт з фото)
Азу - це не що інше, як шматочки м'яса, тушковані в соусі. Блюдо належить до татарської кухні і робиться зовсім нескладно. Сьогодні розповім докладно про те, як приготувати азу з м'яса індички.
Азу можна приготувати з кролика, птиці, яловичини або баранини, це дуже смачне блюдо подається до столу гарячим з макаронними виробами, з пюре або відвареною картоплею, з будь-якої кашею. М'ясо індички дуже дієтичне і корисне. Думаю, кожен повинен спробувати приготувати азу.
- Індичка - 0, 5 кілограма (філе)
- Морквина - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 4 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Вода - 1 Склянка
- Спеції та сіль - За смаком
1. Філе індички мою і нарізаю невеликими шматочками. Обсмажую м'ясо на сковороді з додаванням соняшникової олії близько 5-7 хвилин.
2. Мою і очищаю цибулину з морквою. Лук ріжу дрібними кубиками, а морква подрібнюю на крупній тертці.
3. Відправляю овочі до м'яса і перемішую, готую 5-7 хвилин на середньому вогні.
4. Помідори очищаю від шкірки і подрібнюю в блендері, перець мою і очищаю від насіння, а потім нарізаю його шматочками. Відправляю все в сковороду, вливаю воду і перемішую, тушу ще 10-15 хвилин.
5. Додаю в сковороду спеції за смаком (суміш прованських трав) і сіль.
6. Перемішую і готую на слабкому вогні до готовності (10-20 хвилин).
7. Готове азу з індичкою подаю до гарніру з макаронів (обов'язково гарячим). Смачного!