Азу з індички зі сметаною
(покроковий рецепт з фото)
Смачне азу можна приготувати не тільки з яловичини, але і з індички. Цей рецепт - один з найпростіших. Мінімум інгредієнтів, мінімум часу на приготування, а в підсумку - чудове блюдо.
Азу готують з будь-якого м'яса і з будь-якого набору овочів. Овочів може бути багато - і азу буде самодостатнім стравою. Якщо овочів мало і азу приготовлено як соус з м'ясом, тоді до нього необхідно буде приготувати гарнір. Я хочу запропонувати вам ось цей рецепт, в якому розповім, як приготувати азу з індички зі сметаною. Набір продуктів мінімальний, значить і часу на готування піде трохи. Готуємо!
- Філе індички - 300-400 грам
- Печериці - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Огірок солоний - 2-3 штук (або маринований)
- Зелень петрушки - 20 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Паприка мелена - 0, 5 чайних ложки
- Дижонская гірчиця - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
Філе індички промиваємо та нарізаємо тонкими смужками.
Обсмажуємо на розігрітій з рослинним маслом сковороді до легкої золотистої скоринки. Потім перекладаємо готове м'ясо зі сковороди в тарілку.
Чистимо цибулю та гриби. Цибулю дрібно шаткуємо, а печериці нарізаємо на пластинки.
Обсмажуємо гриби з цибулею на олії, що залишився після смаження м'яса.
Посипаємо гриби з цибулею борошном, перемішуємо, обсмажуємо не більш хвилини. Потім додаємо сметану, розмішуємо і доливаємо воду до бажаної густоти соусу. Додаємо сіль, перець і паприку. Даємо покипіти 3-4 хвилини.
Тепер додаємо гірчицю і дрібно нарізану петрушку, розмішуємо.
І останній штрих: додаємо обсмажену індичку і дрібно нарізані огірки. Перемішуємо і даємо покипіти хвилини 3-4. Все готово!