Азу з індички в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Азу - чудове татарське блюдо, яке мені подобається тим, що одночасно є і гарніром, і основною стравою. Пропоную вашій увазі його вдосконалений варіант з індичкою.
Хочу розповісти, як приготувати азу з індички в духовці. Просте і ситне блюдо припаде до смаку будь-якій господині в якості варіанту для повсякденного меню. Індичка сама по собі дуже корисна, легко засвоюється. Таке блюдо має оригінальний смак і насичений аромат, за рахунок чого його дуже люблять і діти.
- Індичка - 500 грам (філе)
- Картопля - 400 грам
- Помідори - 150 грам
- Огірки солені - 120 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Зелень (петрушка, кріп) - За смаком
1
Індичку поріжте невеликими кубиками.
2
Цибуля поріжте півкільцями, а огірки - соломкою.
3
Обсмажте індичку на сковороді на рослинному маслі. Додайте цибулю. Готуйте 10 хвилин, а потім додайте огірки.
4
Подрібніть часник і зелень. Помідори поріжте маленькими кубиками.
5
У сковороду додайте помідори і томатну пасту. Влийте воду. Тушіте 10 хвилин.
6
Додайте часник і зелень, тушкуйте ще 10 хвилин.
7
Картопля поріжте соломкою і обсмажте на окремій сковороді. Додайте до індички і перемішайте. Готуйте в духовці, розігрітій до 150 градусів, протягом 20 хвилин.
8
При подачі гарнір не потрібний. Смачного!