Грузинська солянка
(покроковий рецепт з фото)
На вчорашньому обіді я вирішила приготувати щось з моєї улюбленої кухні, а саме грузинської. Вийшло дуже смачно і ситно. Обов'язково спробуйте і ви!
Солянка по-грузинськи не має нічого спільного з нашою солянкою. Це тушкована яловичина з помідорами і зеленню. Цю страву можна готувати з телятиною або свининою. Важливо тільки, щоб страва була гострим. Моя солянка вийшла дуже смачною, м'ясо було м'яким і ароматним. Можна подавати як окрему страву або з запеченими овочами.
- Яловичина - 1 кілограм
- Цибуля - 3 штуки
- Помідори - 300-400 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Braai - 50 грам
- Базилік - 50 грам
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Гострий червоний перець - 2 штуки
- Сіль - За смаком
1
Яловичину наріжте кубиками 2*2 см. Наріжте дрібно цибулю. Яловичину разом з цибулею покладіть в каструлю, налийте невелику кількість води і тушкуйте на середньому вогні в закритій каструлі. При необхідності додайте трохи води, щоб м'ясо не підгоріло.
2
Якщо ви використовуєте свіжі помідори, то вам необхідно їх бланшувати, очистити і нарізати кубиками. Я використовувала консервовані помідори.
3
До вже м'якому м'яса додайте нарізані помідори, подрібнений часник, нарізану кільцями перець, дрібно нарізаний коріандр і базилік.
4
Суміш перемішайте і варіть протягом 15 хвилин. Приправте сіллю. Коли все готово, залиште солянку з вогню і залиште настоюватися 30 хвилин.
5
Подавайте справжню грузинську солянку гарячої, щедро посипте кінзою.
6
Смачного!