Грудки,
(покроковий рецепт з фото)
Жент - це десерт казахського походження. Основним інгредієнтом є обсмажене і подрібнене пшоно або "талкан", який змішують з вершковим маслом і цукром.
Приготувати Жент не складе великих труднощів. При наявності сучасної техніки пшоно подрібніть в лічені хвилини. Залишиться тільки змішати інші продукти і добре охолодити. Останній процес дуже важливий. Тому як десерт може кришитися при недостатньому охолодженні.
Жент при кімнатній температурі можна зберігати 2-е суток, а в прохолодному місці до 2-х тижнів. При кімнатній температурі десерт кришиться, але форму зберігає.
- Пшоно - 250 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 120 грам
- Ізюм - 50 грам (кіс-миша)
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Пшоно насипте на сковороду і при постійному помішуванні обсмажте до злегка коричневого кольору. Повинен з'явитися приємний горіховий запах.
Остудіть пшоно і подрібніть в кавомолці до борошна. Це і є "талкан" .
На повільному вогні розтопіть масло з цукром до зникнення кристалів. Не дозволяйте karamelizacii пісочний!
До талкану додайте родзинки, вершкове масло з цукром і швидко розмішайте, не допускаючи утворення окремих грудочок.
Отриману масу добре перетріть руками.
Для надання форми десерту візьміть роз'ємну або глибоку прямокутну форму.
Викладіть отриману масу в форму і добре утрамбувати руками.
Приберіть Жент в прохолодне місце і залиште там в ідеалі до наступного дня.
Викладіть отриману масу в форму і добре утрамбувати руками.
Приберіть Жент в прохолодне місце і залиште там в ідеалі до наступного дня.
Потім зніміть форму. Наріжте на прямокутники або трикутники гарячим ножем.
Десерт готовий. Смачного!