Рецепт Грудки, фото

Грудки,
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
Крупи
Низькокалорійні, ПП рецепти
На вечерю
Солодке, Десерти

Жент - це десерт казахського походження. Основним інгредієнтом є обсмажене і подрібнене пшоно або "талкан", який змішують з вершковим маслом і цукром.

Приготувати Жент не складе великих труднощів. При наявності сучасної техніки пшоно подрібніть в лічені хвилини. Залишиться тільки змішати інші продукти і добре охолодити. Останній процес дуже важливий. Тому як десерт може кришитися при недостатньому охолодженні.

Жент при кімнатній температурі можна зберігати 2-е суток, а в прохолодному місці до 2-х тижнів. При кімнатній температурі десерт кришиться, але форму зберігає.

  • Пшоно - 250 грам
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Ізюм - 50 грам (кіс-миша)
грудки, - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
грудки, - фото крок 2
Пшоно насипте на сковороду і при постійному помішуванні обсмажте до злегка коричневого кольору. Повинен з'явитися приємний горіховий запах.
грудки, - фото крок 3
Остудіть пшоно і подрібніть в кавомолці до борошна. Це і є "талкан" .
грудки, - фото крок 4
На повільному вогні розтопіть масло з цукром до зникнення кристалів. Не дозволяйте karamelizacii пісочний!
грудки, - фото крок 5
До талкану додайте родзинки, вершкове масло з цукром і швидко розмішайте, не допускаючи утворення окремих грудочок.
грудки, - фото крок 6
Отриману масу добре перетріть руками.
грудки, - фото крок 7
Для надання форми десерту візьміть роз'ємну або глибоку прямокутну форму.
Викладіть отриману масу в форму і добре утрамбувати руками.
Приберіть Жент в прохолодне місце і залиште там в ідеалі до наступного дня.
грудки, - фото крок 8
Потім зніміть форму. Наріжте на прямокутники або трикутники гарячим ножем.
грудки, - фото крок 9
Десерт готовий. Смачного!

Схожі рецепти