Гриби під соусом «бешамель»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не пробували гриби під соусом "бешамель" в домашніх умовах, обов'язково повторіть цей вельми простий рецепт. Виходить даний смакота, яке підійде до будь-якого гарніру.
Це досить простий рецепт грибів під соусом "бешамель", в якому можна використовувати не тільки гливи, але і будь-які інші ваші улюблені грибочки. Таке блюдо може стати відмінним доповненням до м'яса або до макаронів, наприклад.
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 250 мілілітрів
- Сир - 100 грам
- Гриби - 250 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Зелень - 1 щіпка
1. На сковороді розтопіть вершкове масло і всипате борошно.
2. Обсмажте на середньому вогні, постійно помішуючи.
3. На окремій сковороді в невеликій кількості олії злегка обсмажте гриби. В даному варіанті приготування грибів під соусом "бешамель" використовуються рожеві гливи.
4. На сковороду до обсмаженої борошні вливати тонкою цівкою молоко, продовжуючи помішувати. Додати сіль, перець, при бажанні - дрібку мускатного горіха.
5. Потім обсмажені на сильному вогні грибочки можна перекласти в соус.
6. Як слід перемішайте і залиште гаситися гриби під соусом на середньому вогні.
7. Для 2 хвилини до готовності додайте в сковороду тертий сир. Акуратно перемішайте.
8. Страву можна знімати з вогню. Можна доповнити наші грибочки гарніром. В даному випадку це будуть відварені заздалегідь макарони. Їх потрібно додати на сковороду і гарненько перемішати з грибами. От і все: можна подавати до столу, посипавши свіжою зеленню.