Грецький салат з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом грецького салату з тунцем - по мені, так це одне з найсмачніших страв на світі. Якщо ви ніколи його не пробували, настав час виправити це упущення.
У Греції тунець - один з найпопулярніших видів риби. І не дивно - Середземне море є одним з його природних ареалів проживання. М'ясо тунця відрізняється найбільшим серед всіх риб вмістом білків - більше 22 %! Саме тому з вигляду і смаку воно так схоже на яловичину.
На жаль, чисельність тунця в Середземному морі останнім часом катастрофічно зменшилася - але якщо хто в цьому і винен, то не греки, а японці, імпортують величезні кількості цієї риби для традиційних суші.
На щастя, все ще не настільки погано, щоб ми не могли час від часу побалувати себе грецьким салатом з тунцем. Філе цієї риби можна придбати в будь-якому супермаркеті - в іншому випадку, купите консервованого тунця. Тільки уважно читайте етикетку, щоб замість тунця шматочками не придбати якусь кашу (зі мною таке бувало): вона теж смачна, але для рецепт приготування грецького салату з тунцем не підходить.
- Філе тунця - 300 грам
- Фета - 200 грам
- Помідори - 4-5 штук
- Огірки - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Маслини - 20 штук
- Лимон - 0, 5 штуки
- Масло оливкове - 7-8 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Орегано сушений - За смаком
- Перець солодкий - 1 штука (опціонально)