Гратен з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Гратен з куркою і грибами настільки універсальне блюдо, що йому будуть раді і в недільний обід і за святковим столом гідно оцінять. Він має простий набір продуктів і легко готується.
Варто зауважити, що в якості заливки ви можете використовувати соус "бешамель" . Блюдо буде ще ніжніше. Враховуйте особливості своєї духовки, можливо часу на запікання потрібно більше або менше.
- Куряче філе - 250-300 грам
- Картопля - 1-2 штук
- Гриби - 300 грам (печериці)
- Цибуля ріпчаста - 1 штук
- Хліб - 2-3 скибочок
- Сир - 50 грам
- Бульйон - 50 мілілітрів
- Вершки - 50 мілілітрів(10% жирності)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Підготовлений картоплю наріжте за допомогою картоплечистки, тонкими скибочками.
Форму змастіть тонким шаром рослинного масла. Викладіть на дно форми скибочки картоплі. Злегка посолити, за смаком додайте перець.
Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями або четвертинками.
Обсмажте до легкого відтінку.
Куряче філе наріжте довгими тонкими скибочками. Додати сіль, додайте перець за смаком.
Викладіть філе на шар картоплі.
Гриби наріжте тонкими пластинками, додайте до обсмаженої цибулі і обсмажте разом до випаровування рідини.
Викладіть гриби на шар курячого філе.
На шар грибів викладіть тонкі скибочки картоплі. Не забудьте посолити і додати перець за смаком.
Змішайте теплий бульйон і вершки.
Залийте підготовлений гратен вершками з бульйоном. Накрийте фольгою і поставте в духовку запікатися при 180 градусах на 30 хвилин.
Поки запікається гратен, натріть на тертці сир і скибочки хліба. Перемішайте.
З плином часу, дістаньте форму з гратеном, засипте підготовленої сирно-хлібної сумішшю. Поставте назад в духовку. Запікайте при температурі 180 градусів протягом 15-17 хвилин.
Грата готовий, можна подавати до столу.
Смачного!