Гратен з цвітною капустою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Грата (запечений) - загальна назва страв, запечених в духовці до утворення рум'яної хрусткої скоринки. Дуже часто невід'ємною складовою є соус "бешамель" або його варіації з добавками.
Гратен з цвітною капустою і грибами - блюдо дуже легке, але в той же час і ситне. Воно досить швидко готується, виходить неймовірно смачним і ароматним. Грибний соус за мотивами класичного соусу "бешамель" відмінно доповнює кольорову капусту, надаючи їй нові смакові відтінки. Рецепт, як приготувати гратен з цвітною капустою і грибами, впевнена, вам обов'язково сподобається, так що пробуйте і насолоджуйтеся результатом.
- Цвітна капуста - 600 грам
- Гриби - 300 грам
- Вершки 20% - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Мускатний горіх - 1 щіпка (сушений)
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гриби можете використовувати будь-які - печериці, гливи, білі.
У рослинному маслі обсмажити цибулю до м'якості.
Додайте очищені і порізані на кілька частин гриби. Потомити кілька хвилин, щоб гриби стали трохи м'якими.
Всипте 1 ст. Ложку борошна і перемішайте. Потім тонкою цівкою влийте вершки і енергійно перемішайте, додайте яйце, всипте сіль і перець за смаком, не забудьте дрібку мускатного горіха. Все це добре перемішайте і готуйте на повільному вогні 5 хвилин.
На дно форми для запікання покладіть невеликі суцвіття цвітної капусти, трохи присолите.
Зверху залийте все ароматним грибним соусом.
Зверху присипте натертим на дрібній тертці твердим сиром. Надішліть в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин.
Гратен з цвітною капустою і грибами готовий. Подавайте гарячим і їжте із задоволенням!