Рецепт Гратен з картоплі з куркою фото

Гратен з картоплі з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Сімейна вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На вечерю або святковий обід приготуйте що-небудь із золотистою сирною скоринкою, ніжною картоплею і ароматною куркою. Приготуйте гратен з картоплі з куркою! Нагодуйте досхочу всіх гостей!

Опис приготування:

Серед інгредієнтів, необхідних для приготування грата з картоплі з куркою, є знаменитий італійський соус Альфредо. Якщо вам не вдалося його купити - не біда. Розповім, як приготувати. 450 г жирних вершків на повільному вогні доведіть до кипіння, потім додайте 30 г вершкового масла, розмішайте до розчинення, а потім введіть 120 г тертого Пармезана, з вогню можна зняти. От і все.

Отже, як приготувати гратен з картоплі з куркою?

1. Змастіть маслом скляну форму для запікання. Часник пропустіть через прес і розподіліть по дну форми.

2. Якщо будете використовувати фенхель, то зніміть по кілька верхніх листків, відкладіть. Іншу м'яку частину наріжте невеликими кубиками.

3. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.

4. У сковороді на середньому вогні розтопіть масло, що залишилося, викладіть нарізане шматочками філе курки, приправити сіллю, поперчіть. Смажте, помішуючи, протягом 4 хвилин.

5. Додайте до курки фенхель (якщо використовуєте), смажте ще 4 хвилини, періодично помішуючи. Накрийте кришкою і зніміть з вогню.

6. Картоплю почистіть і наріжте тонкими пластинками. Половину нарізаної картоплі викладіть на дно форми для запікання внахлест.

7. У мисці змішайте соус Альфредо, молоко і нарізані листя фенхеля (якщо використовуєте). Половину соусу вилийте на викладений в форму картопля.

8. Зверху на соус розподіліть стакан тертого сиру.

9. Потім на сир викладіть курку.

10. Курку накрийте другою половиною картоплі, розрівняйте. Полийте соусом і викладіть залишився тертий сир.

11. Накрийте форму фольгою і запікайте в розігрітій духовці протягом години.

12. Через годину зніміть фольгу, посипте тертим пармезаном. Запікайте ще 25-30 хвилин. Картопля повинен бути м'яким, коли будете протикати його виделкою.

13. Перед подачею дайте гратеном постояти хвилин 10 і посипте свіжою зеленню, кропом, наприклад.

Гратен з картоплі з куркою готовий!

Смачного!

  • Куряче філе - 600-650 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Часник - 2 зубчики
  • Фенхель - 2 штуки (по 300 г приблизно кожен, можна не додавати)
  • Масло або маргарин - 50 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Чорний перець - - За смаком
  • Соус Альфредо - 450 мілілітрів
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Сир жовтий тертий - 2 склянки
  • Пармезан - 1 Склянка (трохи менше склянки)
Серед інгредієнтів, необхідних для приготування грата з картоплі з куркою, є знаменитий італійський соус Альфредо. Якщо вам не вдалося його купити - не біда. Розповім, як приготувати. 450 г жирних вершків на повільному вогні доведіть до кипіння, потім додайте 30 г вершкового масла, розмішайте до розчинення, а потім введіть 120 г тертого Пармезана, з вогню можна зняти. От і все.

Отже, як приготувати гратен з картоплі з куркою?

1. Змастіть маслом скляну форму для запікання. Часник пропустіть через прес і розподіліть по дну форми.

2. Якщо будете використовувати фенхель, то зніміть по кілька верхніх листків, відкладіть. Іншу м'яку частину наріжте невеликими кубиками.

3. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.

4. У сковороді на середньому вогні розтопіть масло, що залишилося, викладіть нарізане шматочками філе курки, приправити сіллю, поперчіть. Смажте, помішуючи, протягом 4 хвилин.

5. Додайте до курки фенхель (якщо використовуєте), смажте ще 4 хвилини, періодично помішуючи. Накрийте кришкою і зніміть з вогню.

6. Картоплю почистіть і наріжте тонкими пластинками. Половину нарізаної картоплі викладіть на дно форми для запікання внахлест.

7. У мисці змішайте соус Альфредо, молоко і нарізані листя фенхеля (якщо використовуєте). Половину соусу вилийте на викладений в форму картопля.

8. Зверху на соус розподіліть стакан тертого сиру.

9. Потім на сир викладіть курку.

10. Курку накрийте другою половиною картоплі, розрівняйте. Полийте соусом і викладіть залишився тертий сир.

11. Накрийте форму фольгою і запікайте в розігрітій духовці протягом години.

12. Через годину зніміть фольгу, посипте тертим пармезаном. Запікайте ще 25-30 хвилин. Картопля повинен бути м'яким, коли будете протикати його виделкою.

13. Перед подачею дайте гратеном постояти хвилин 10 і посипте свіжою зеленню, кропом, наприклад.

Гратен з картоплі з куркою готовий!

Смачного!

Схожі рецепти