Гратен з картоплі з куркою
(покроковий рецепт з фото)
На вечерю або святковий обід приготуйте що-небудь із золотистою сирною скоринкою, ніжною картоплею і ароматною куркою. Приготуйте гратен з картоплі з куркою! Нагодуйте досхочу всіх гостей!
Серед інгредієнтів, необхідних для приготування грата з картоплі з куркою, є знаменитий італійський соус Альфредо. Якщо вам не вдалося його купити - не біда. Розповім, як приготувати. 450 г жирних вершків на повільному вогні доведіть до кипіння, потім додайте 30 г вершкового масла, розмішайте до розчинення, а потім введіть 120 г тертого Пармезана, з вогню можна зняти. От і все.
Отже, як приготувати гратен з картоплі з куркою?
1. Змастіть маслом скляну форму для запікання. Часник пропустіть через прес і розподіліть по дну форми.
2. Якщо будете використовувати фенхель, то зніміть по кілька верхніх листків, відкладіть. Іншу м'яку частину наріжте невеликими кубиками.
3. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.
4. У сковороді на середньому вогні розтопіть масло, що залишилося, викладіть нарізане шматочками філе курки, приправити сіллю, поперчіть. Смажте, помішуючи, протягом 4 хвилин.
5. Додайте до курки фенхель (якщо використовуєте), смажте ще 4 хвилини, періодично помішуючи. Накрийте кришкою і зніміть з вогню.
6. Картоплю почистіть і наріжте тонкими пластинками. Половину нарізаної картоплі викладіть на дно форми для запікання внахлест.
7. У мисці змішайте соус Альфредо, молоко і нарізані листя фенхеля (якщо використовуєте). Половину соусу вилийте на викладений в форму картопля.
8. Зверху на соус розподіліть стакан тертого сиру.
9. Потім на сир викладіть курку.
10. Курку накрийте другою половиною картоплі, розрівняйте. Полийте соусом і викладіть залишився тертий сир.
11. Накрийте форму фольгою і запікайте в розігрітій духовці протягом години.
12. Через годину зніміть фольгу, посипте тертим пармезаном. Запікайте ще 25-30 хвилин. Картопля повинен бути м'яким, коли будете протикати його виделкою.
13. Перед подачею дайте гратеном постояти хвилин 10 і посипте свіжою зеленню, кропом, наприклад.
Гратен з картоплі з куркою готовий!
Смачного!
- Куряче філе - 600-650 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Часник - 2 зубчики
- Фенхель - 2 штуки (по 300 г приблизно кожен, можна не додавати)
- Масло або маргарин - 50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - - За смаком
- Соус Альфредо - 450 мілілітрів
- Молоко - 0, 5 склянки
- Сир жовтий тертий - 2 склянки
- Пармезан - 1 Склянка (трохи менше склянки)
Отже, як приготувати гратен з картоплі з куркою?
1. Змастіть маслом скляну форму для запікання. Часник пропустіть через прес і розподіліть по дну форми.
2. Якщо будете використовувати фенхель, то зніміть по кілька верхніх листків, відкладіть. Іншу м'яку частину наріжте невеликими кубиками.
3. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.
4. У сковороді на середньому вогні розтопіть масло, що залишилося, викладіть нарізане шматочками філе курки, приправити сіллю, поперчіть. Смажте, помішуючи, протягом 4 хвилин.
5. Додайте до курки фенхель (якщо використовуєте), смажте ще 4 хвилини, періодично помішуючи. Накрийте кришкою і зніміть з вогню.
6. Картоплю почистіть і наріжте тонкими пластинками. Половину нарізаної картоплі викладіть на дно форми для запікання внахлест.
7. У мисці змішайте соус Альфредо, молоко і нарізані листя фенхеля (якщо використовуєте). Половину соусу вилийте на викладений в форму картопля.
8. Зверху на соус розподіліть стакан тертого сиру.
9. Потім на сир викладіть курку.
10. Курку накрийте другою половиною картоплі, розрівняйте. Полийте соусом і викладіть залишився тертий сир.
11. Накрийте форму фольгою і запікайте в розігрітій духовці протягом години.
12. Через годину зніміть фольгу, посипте тертим пармезаном. Запікайте ще 25-30 хвилин. Картопля повинен бути м'яким, коли будете протикати його виделкою.
13. Перед подачею дайте гратеном постояти хвилин 10 і посипте свіжою зеленню, кропом, наприклад.
Гратен з картоплі з куркою готовий!
Смачного!