Гратен з картоплі в стилі маффинов
(покроковий рецепт з фото)
Гратен - це будь-який солодке або несолодке блюдо, запечене до рум'яної скоринки. Сьогодні я поділюся з вами оригінальним рецептом, як приготувати гратен з картоплі в стилі маффинов. Буде смачно!
Рецептів приготування гратеном існує величезна кількість. Несолодкі грата готують найчастіше м'ясні чи рибні. Бувають і овочеві, один варіант приготування я вам сьогодні і запропоную. Родзинкою цього рецепта є те, що готується страва в формі для маффінів, в результаті чого блюдо виходить невеликого розміру, і його можна подавати порційно. Це дуже зручно! Запікати картопляний гратен будемо під злегка зміненим соусом «Бешамель», до якого ми додамо часник і твердий сир. Завдяки останньому інгредієнту, на поверхні грата утворюється красива рум'яна і апетитна скоринка. Ну що ж, давайте починати готувати!
- Вершкове масло - 30 грам
- Часник - 2 зубчики
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сир твердий - 70 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Картопля - 4-6 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте під проточною водою.
Почніть з приготування вершкового соусу. Для цього в невеликій толстодонной каструльці розтопіть вершкове масло. Додайте до нього борошно і енергійними рухами розмішайте, щоб мука повністю просякла маслом і заварилася.
Часник дрібно поріжте і відправте в каструлю.
Влийте молоко і варіть на повільному вогні, постійно розмішуючи віночком, поки маса не загусне і не стане схожою на заварний крем.
Зніміть каструльку з вогню, в соус відправте натертий на дрібній тертці твердий сир. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна також додати дрібку подрібненого мускатного горіха. Гарненько перемішайте соус.
Картопля поріжте тонкими слайсами. У форми для мафінів покладіть картопляні слайси приблизно до половини форми.
Зверху покладіть приблизно по 1 ст. Ложці соусу, потім покладіть знову картопляні слайси, які знову покрийте вершковим соусом. Все повинно бути приблизно урівень з бортами форми, щоб при запіканні соус не розтікся.
Запікайте гратен з картоплі в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Зверху маффіни повинні стати добре рум'яними. Їжте із задоволенням!