Гратен з картоплі в стилі маффинов 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Гратен - це будь-який солодке або несолодке блюдо, запечене до рум'яної скоринки. Сьогодні я поділюся з вами оригінальним рецептом, як приготувати гратен з картоплі в стилі маффинов. Буде смачно!
Рецептів приготування гратеном існує величезна кількість. Несолодкі грата готують найчастіше м'ясні чи рибні. Бувають і овочеві, один варіант приготування я вам сьогодні і запропоную. Родзинкою цього рецепта є те, що готується страва в формі для маффінів, в результаті чого блюдо виходить невеликого розміру, і його можна подавати порційно. Це дуже зручно! Запікати картопляний гратен будемо під злегка зміненим соусом «Бешамель», до якого ми додамо часник і твердий сир. Завдяки останньому інгредієнту, на поверхні грата утворюється красива рум'яна і апетитна скоринка. Ну що ж, давайте починати готувати! 
- Вершкове масло - 30 грам
 - Часник - 2 зубчики
 - Борошно - 2 Ст. Ложки
 - Молоко - 200 мілілітрів
 - Сир твердий - 70 грам
 - Сіль, перець - За смаком
 - Картопля - 4-6 штук
 

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Картопля очистіть і промийте під проточною водою.

Почніть з приготування вершкового соусу. Для цього в невеликій толстодонной каструльці розтопіть вершкове масло. Додайте до нього борошно і енергійними рухами розмішайте, щоб мука повністю просякла маслом і заварилася.

Часник дрібно поріжте і відправте в каструлю.

Влийте молоко і варіть на повільному вогні, постійно розмішуючи віночком, поки маса не загусне і не стане схожою на заварний крем.

Зніміть каструльку з вогню, в соус відправте натертий на дрібній тертці твердий сир. Посоліть і поперчіть за смаком. Можна також додати дрібку подрібненого мускатного горіха. Гарненько перемішайте соус.

Картопля поріжте тонкими слайсами. У форми для мафінів покладіть картопляні слайси приблизно до половини форми.

Зверху покладіть приблизно по 1 ст. Ложці соусу, потім покладіть знову картопляні слайси, які знову покрийте вершковим соусом. Все повинно бути приблизно урівень з бортами форми, щоб при запіканні соус не розтікся.

Запікайте гратен з картоплі в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Зверху маффіни повинні стати добре рум'яними. Їжте із задоволенням!