Гратен з картоплі з м'ясом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Гратен з картоплі з м'ясом - класичне блюдо для любителів смачно і ситно поїсти. Такий гратен можна подати на святковий стіл, сімейний обід. М'ясо і спеції можна змінювати за бажанням і наявності.
Як приготувати гратен з картоплі з м'ясом? 
1. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.
2. Лук і чистий Chesnok, наріжте цибулю невеликими кубиками. Часник подрібніть. У сковороді на середньому вогні нагрівайте оливкова олія, обсмажити цибулю з часником до напівпрозорості, періодично помішуючи.
3. Змастіть форму для запікання олією.
4. Картопля почистіть, промийте і наріжте тонкими пластинками за допомогою спеціальної терки, комбайна з насадкою мандоліна.
5. Половину нарізаної картоплі викладіть в приготовану форму. Приправити сіллю і poperčite.
6. На шар з картоплі викладіть шар фаршу.
7. Потім знову викладіть шар картоплі, сіль і poperčite.
8. В окремій мисці змішайте молоко і яйця, збийте. Вилийте суміш на картоплю з фаршем.
9. Накрийте форму фольгою і відправляйте в розігріту духовку.
10. Запікайте 45 хвилин. Готовність грата з картоплі з м'ясом перевіряйте виделкою, картопля повинна бути м'якою.
11. Зніміть фольгу і запікайте ще 20-25 хвилин. Перед подачею гратен повинен хвилин 15 постояти.
Гратен з картоплі з м'ясом готовий! 
Смачного! 
- Фарш м'ясний (яловичий) - 450 грам
 - Картопля - 5-6 штук (середньої величини)
 - Яйця - 3 штуки
 - Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
 - Цибулина - 1 штука
 - Часник - 2 зубчики
 - Паприка мелена - 3 чайних ложки
 - Сіль, чорний перець - За смаком
 - Молоко - 2 1/2 склянки
 
1. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.
2. Лук і чистий Chesnok, наріжте цибулю невеликими кубиками. Часник подрібніть. У сковороді на середньому вогні нагрівайте оливкова олія, обсмажити цибулю з часником до напівпрозорості, періодично помішуючи.
3. Змастіть форму для запікання олією.
4. Картопля почистіть, промийте і наріжте тонкими пластинками за допомогою спеціальної терки, комбайна з насадкою мандоліна.
5. Половину нарізаної картоплі викладіть в приготовану форму. Приправити сіллю і poperčite.
6. На шар з картоплі викладіть шар фаршу.
7. Потім знову викладіть шар картоплі, сіль і poperčite.
8. В окремій мисці змішайте молоко і яйця, збийте. Вилийте суміш на картоплю з фаршем.
9. Накрийте форму фольгою і відправляйте в розігріту духовку.
10. Запікайте 45 хвилин. Готовність грата з картоплі з м'ясом перевіряйте виделкою, картопля повинна бути м'якою.
11. Зніміть фольгу і запікайте ще 20-25 хвилин. Перед подачею гратен повинен хвилин 15 постояти.
Гратен з картоплі з м'ясом готовий!
Смачного!