Рецепт Гратен з картоплі з м'ясом фото

Гратен з картоплі з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Гратен з картоплі з м'ясом - класичне блюдо для любителів смачно і ситно поїсти. Такий гратен можна подати на святковий стіл, сімейний обід. М'ясо і спеції можна змінювати за бажанням і наявності.

Як приготувати гратен з картоплі з м'ясом?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.

2. Лук і чистий Chesnok, наріжте цибулю невеликими кубиками. Часник подрібніть. У сковороді на середньому вогні нагрівайте оливкова олія, обсмажити цибулю з часником до напівпрозорості, періодично помішуючи.

3. Змастіть форму для запікання олією.

4. Картопля почистіть, промийте і наріжте тонкими пластинками за допомогою спеціальної терки, комбайна з насадкою мандоліна.

5. Половину нарізаної картоплі викладіть в приготовану форму. Приправити сіллю і poperčite.

6. На шар з картоплі викладіть шар фаршу.

7. Потім знову викладіть шар картоплі, сіль і poperčite.

8. В окремій мисці змішайте молоко і яйця, збийте. Вилийте суміш на картоплю з фаршем.

9. Накрийте форму фольгою і відправляйте в розігріту духовку.

10. Запікайте 45 хвилин. Готовність грата з картоплі з м'ясом перевіряйте виделкою, картопля повинна бути м'якою.

11. Зніміть фольгу і запікайте ще 20-25 хвилин. Перед подачею гратен повинен хвилин 15 постояти.

Гратен з картоплі з м'ясом готовий!

Смачного!


  • Фарш м'ясний (яловичий) - 450 грам
  • Картопля - 5-6 штук (середньої величини)
  • Яйця - 3 штуки
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка мелена - 3 чайних ложки
  • Сіль, чорний перець - За смаком
  • Молоко - 2 1/2 склянки
Як приготувати гратен з картоплі з м'ясом?

1. Увімкніть духовку нагріватися на 190 градусів.

2. Лук і чистий Chesnok, наріжте цибулю невеликими кубиками. Часник подрібніть. У сковороді на середньому вогні нагрівайте оливкова олія, обсмажити цибулю з часником до напівпрозорості, періодично помішуючи.

3. Змастіть форму для запікання олією.

4. Картопля почистіть, промийте і наріжте тонкими пластинками за допомогою спеціальної терки, комбайна з насадкою мандоліна.

5. Половину нарізаної картоплі викладіть в приготовану форму. Приправити сіллю і poperčite.

6. На шар з картоплі викладіть шар фаршу.

7. Потім знову викладіть шар картоплі, сіль і poperčite.

8. В окремій мисці змішайте молоко і яйця, збийте. Вилийте суміш на картоплю з фаршем.

9. Накрийте форму фольгою і відправляйте в розігріту духовку.

10. Запікайте 45 хвилин. Готовність грата з картоплі з м'ясом перевіряйте виделкою, картопля повинна бути м'якою.

11. Зніміть фольгу і запікайте ще 20-25 хвилин. Перед подачею гратен повинен хвилин 15 постояти.

Гратен з картоплі з м'ясом готовий!

Смачного!

Схожі рецепти