Гострий бургер з індичкою
(покроковий рецепт з фото)
Пора пікніків все ще в розпалі! Приготуйте яскраві бургери з індички з гострим перцем. Нехай вони зроблять ваш відпочинок приємним.
Нежирна індичка відмінно підходить для бургерів, вони виходять соковитими і легкими. Фарш зручно готувати в блендері - в пульсовом режимі вийде велика крихта - в самий раз для соковитого бургера!
- Індичка філе - 400 грам (котлети: всі продукти нижче)
- Лук червоний - 1 штука
- Перець гострий - 1 штука (невеликий халапеньйо або зелений чилі)
- Селера листова - 1 штука
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Паприка копчена - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 щіпка
- Зіра - 1 щіпка
- Koriandr - 1 щіпка
- Булочки для бургерів - 3 штуки (додатково: всі продукти нижче)
- Огірок свіжий - 1 штука
- Помідори - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Салатні листя - 3 штуки (або листя селери)
- Сир напівтвердий - 3 скибочки
- Майонез - 100 грам
- Гірчиця зернова - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Паприка копчена - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1/2 чайних ложки (мелений)
Складіть в чашу блендера червона цибуля, гострий свіжий перець халапеньо або зелений чилі без насіння і трохи зелені селери. Пробийте в крупну крихту. Додайте філе індички і пробийте всі разом короткими імпульсами до об'єднання.
Додайте прянощі, посоліть за смаком і добре перемішайте. Дайте постояти фаршу хвилин 15-20 в прохолодному місці.
Вологими руками сформуйте три котлети.
Обсмажте на розігрітій олії з обох боків до рум'яної скоринки і доведіть до готовності під кришкою, зменшивши нагрів. Індичка повинна повністю прожаритися. Готові котлети викласти на паперові серветки, щоб видалити зайве масло.
Для гострого соусу змішайте майонез з соком лайма, додайте копчену паприку, порошок чилі перцю, трохи зерновий гірчиці, посоліть за смаком і добре перемішайте. Наріжте тонкими скибочками сир, огірки, помідори і цибулю. За бажанням і можливості, можна додати в бургер скибочки авокадо. Булочки розріжте навпіл і підсушіть на грилі.
Зберіть бургери, змащуючи булочки гострим майонезом і укладаючи на них котлети з овочами за смаком. Смачного!