Циганський гострий суп
(покроковий рецепт з фото)
Є цілий розділ в кулінарії, що відноситься до кухні циган. Це кухня качевніков, коли страви готуються на багатті, з димком. Що робити в квартирних умовах? Як приготувати циганський гострий суп?
Ви тільки уявіть, яким цей суп може бути смачним, якщо приготувати його на багатті, в степу, під циганські пісні і тріск багаття. Але не варто засмучуватися, ми приготуємо не менше смачний суп будинку, на звичайній кухонній плиті. Буде так само смачно.
- Болгарський перець - 2 штуки
- Яловичина - 250 грам
- Свинина - 250 грам
- Картопля - 4 штуки
- Сіль, чорний мелений перець - За смаком
- Червоний гострий перець - За смаком
- Вино червоне сухе - 1 Склянка
- Бекон копчений - 200 грам
- Помідори або томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Квасоля консервована в соусі - 250 грам
Для приготування супу візьміть: яловичину, свинину, картопля, цибуля, червоний гострий перець, червоний болгарський перець, сіль, цукор, воду, рослинна олія, бекон копчений, спеції, ріпчаста цибуля, томати або томатну пасту, вино червоне сухе, квасоля в томаті.
Обидва види перцю наріжте кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте кубиком. Бекон наріжте соломкою.
На рослинному маслі обсмажте бекон, цибуля.
Два види м'яса наріжте кубиками, дрібно.
До цибулі додайте м'ясо і обсмажте все разом у власному соку.
Коли м'ясо обсмажиться, додайте в каструлю склянку вина. Гасіть все на повільному вогні, поки рідина не увариться вдвічі.
Додайте томати, нарізані кубиком, або томатну пасту. Тут можна по сезону.
Очистіть картопля. Наріжте кубиком і додайте в каструлю.
Залийте водою і варіть 15 хвилин.
В кінці варіння картопля повинна стати м'яким, рідина трохи увариться. Додайте в суп консервовану квасолю разом з соусом. Квасоля можна приготувати в домашніх умовах окремо. Якщо будете готувати квасоля, то доречніше буде взяти кілька видів (червону і білу).
Додайте в каструлю трохи води. Дайте закипіти. Додати сіль вир. Поперчіть. Варіть 2-3 хвилини і вимикайте.
Подрібніть зелень, розкладіть по тарілках. Влийте суп і подайте до столу.