Гострий морквяний суп з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Гострий морквяний суп з курагою користується великою популярністю в Узбекистані. Саме в цій країні подібний суп вважається частиною національної кухні. Він дуже смачний і корисний, спробуйте!
Це простий і дуже смачний рецепт супу знадобиться вам, щоб нагодувати всю сім'ю. Щоб відрегулювати гостроту по своєму смаку, додайте менше або більше пекучого червоного перцю. Також, по бажанню, можна використовувати свіжий або сушений перець чилі. Якщо вам стало цікаво, як приготувати гострий морквяний суп з курагою, то просто прочитайте цей рецепт.
- Чорнослив - 50 грам
- Морква - 750 грам
- Цибуля - 70 грам
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Лляна олія - 3 Ст. Ложки
- Овочевий бульйон - 1 літр
- Кунжутна паста - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка, мускатний горіх, сіль, перець - За смаком
Курагу ретельно вимийте, покладіть в миску, залийте окропом. Дайте куразі настоятися, щоб вона розбухла. Потім дрібно наріжте.
Моркву очистіть і вимийте. Наріжте коренеплоди на невеликі кубики. Потім розігрійте в сковороді оливкове масло і злегка обсмажте морквину.
У каструлі закип'ятити овочевий бульйон. Викладіть в нього морква, додайте нарізану цибулю. Варіть овочі п'ятнадцять хвилин. За п'ять хвилин до готовності додайте спеції і сіль, а також курагу.
Готовий суп пюріруйте до однорідного стану за допомогою погружного блендера. Додайте кунжутну пасту і льняне масло. Ретельно все перемішайте, розлийте по тарілках і подавайте. Смачного!