Горіховий рулет
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Це відмінний десерт до ранкового чаю або кави. Але найсмачніше його їсти ввечері з теплим молоком. Начинка з горіхів виходить дуже смачна. Спробуйте!
Опис приготування:
Ароматна горіхова начинка в поєднанні з ніжним дріжджовим тестом дають просто приголомшливо смачна страва. Замість дріжджового тіста можна використовувати і листкове. Пробуйте і експериментуйте!
- Борошно - 2, 5-3 склянки
- Дріжджі сухі швидкорозчинні - 1 чайних ложок
- Цукор - 250 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Грецькі горіхи - 500 грам
- Мед - 80 грам
- Жовток яєчний - 1 штук
- Вода - 50 грам
Дріжджі розчиніть у невеликій кількості теплої води. Дайте постояти хвилин 5.
Потім додайте 200 г. Цукру, рослинна олія, борошно і молоко. Замісити тісто. Дайте йому підійти протягом години в теплому місці.
Для приготування начинки нагрійте молоко і розчиніть в ньому 50 Цукора і гр міді. Потім змішайте з меленими горіхами.
Готове тісто розкачати і викладіть горіхову начинку. Підверніть краю.
Поверніть в рулет. Верх рулету змастіть жовтком і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, з 30 хвилин.
Готовий рулет остудіть і угощайтесь.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!