Рецепт Горбуша в маринаді з морквою фото

Горбуша в маринаді з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Створити домашній затишок холодними осінніми вечорами можна за допомогою смачного і ситної вечері. А що може бути смачніше найніжнішої горбуші, приготовленої під сонячним маринадом з моркви.

Опис приготування:

Насправді ніщо так не піднімає настрій як смачна їжа, і ось спеціально для вас один чудовий і при цьому досить простий рецепт горбуші в маринаді з морквою. Здавалося б, в цій страві немає нічого особливого, але така рибка виходить дійсно дуже смачна, ніжна і сонячна. З цим рецептом приготування горбуші в маринаді з морквою ви не тільки моментально піднімете собі настрій, але і порадуєте домашніх чудовою вечерею.

1) Для початку очищаємо горбушу від луски, відрізаємо плавники і промиваємо рибу під проточною водою, висушуємо горбушу за допомогою паперових рушників і нарізаємо її на порційні шматочки.

2) У мисці змішуємо борошно і сіль, опускаємо в цю суміш кожен шматочок риби і обвалюють його з усіх боків.

3) Потім розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому шматочки риби з обох боків до рум'яної скоринки.

4) Перекладаємо горбушу в форму для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.

5) Поки рибка готується, ми зробимо маринад, для цього нам необхідно нарізати моркву брусками, а ріпчаста цибуля четвертькольцами.

6) Далі викладаємо цибулю в розігріте масло і смажимо його до м'якості, потім додаємо до цибулі моркву і продовжуємо смажити все разом ще 5-7 хвилин.

7) Потім наливаємо на сковороду трохи кип'яченої водички так, щоб вона майже повністю накривала овочі, додаємо оцет, перець горошком і лавровий лист, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо все на повільному вогні протягом 15-20 хвилин. Після закінчення часу розводимо крохмаль у воді і виливаємо його на сковороду, продовжуємо тушкувати овочі, поки маринад не загусне.

8) Коли маринад буде готовий, його необхідно викласти на запечену рибку і поставити все разом в духовку ще буквально на 5-7 хвилин.

Готова рибка ідеально поєднується з картоплею, рисом і макаронами, до речі, вона однаково смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного всім апетиту!


  • Горбуші - 1 кілограм
  • Морква - 3 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 70% - 1 Чайна ложка
  • Перець чорний горошком - 5-6 штук
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
Насправді ніщо так не піднімає настрій як смачна їжа, і ось спеціально для вас один чудовий і при цьому досить простий рецепт горбуші в маринаді з морквою. Здавалося б, в цій страві немає нічого особливого, але така рибка виходить дійсно дуже смачна, ніжна і сонячна. З цим рецептом приготування горбуші в маринаді з морквою ви не тільки моментально піднімете собі настрій, але і порадуєте домашніх чудовою вечерею.

1) Для початку очищаємо горбушу від луски, відрізаємо плавники і промиваємо рибу під проточною водою, висушуємо горбушу за допомогою паперових рушників і нарізаємо її на порційні шматочки.

2) У мисці змішуємо борошно і сіль, опускаємо в цю суміш кожен шматочок риби і обвалюють його з усіх боків.

3) Потім розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому шматочки риби з обох боків до рум'яної скоринки.

4) Перекладаємо горбушу в форму для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.

5) Поки рибка готується, ми зробимо маринад, для цього нам необхідно нарізати моркву брусками, а ріпчаста цибуля четвертькольцами.

6) Далі викладаємо цибулю в розігріте масло і смажимо його до м'якості, потім додаємо до цибулі моркву і продовжуємо смажити все разом ще 5-7 хвилин.

7) Потім наливаємо на сковороду трохи кип'яченої водички так, щоб вона майже повністю накривала овочі, додаємо оцет, перець горошком і лавровий лист, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо все на повільному вогні протягом 15-20 хвилин. Після закінчення часу розводимо крохмаль у воді і виливаємо його на сковороду, продовжуємо тушкувати овочі, поки маринад не загусне.

8) Коли маринад буде готовий, його необхідно викласти на запечену рибку і поставити все разом в духовку ще буквально на 5-7 хвилин.

Готова рибка ідеально поєднується з картоплею, рисом і макаронами, до речі, вона однаково смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти