Горбуша в маринаді з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Створити домашній затишок холодними осінніми вечорами можна за допомогою смачного і ситної вечері. А що може бути смачніше найніжнішої горбуші, приготовленої під сонячним маринадом з моркви.
Насправді ніщо так не піднімає настрій як смачна їжа, і ось спеціально для вас один чудовий і при цьому досить простий рецепт горбуші в маринаді з морквою. Здавалося б, в цій страві немає нічого особливого, але така рибка виходить дійсно дуже смачна, ніжна і сонячна. З цим рецептом приготування горбуші в маринаді з морквою ви не тільки моментально піднімете собі настрій, але і порадуєте домашніх чудовою вечерею.
1) Для початку очищаємо горбушу від луски, відрізаємо плавники і промиваємо рибу під проточною водою, висушуємо горбушу за допомогою паперових рушників і нарізаємо її на порційні шматочки.
2) У мисці змішуємо борошно і сіль, опускаємо в цю суміш кожен шматочок риби і обвалюють його з усіх боків.
3) Потім розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому шматочки риби з обох боків до рум'яної скоринки.
4) Перекладаємо горбушу в форму для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
5) Поки рибка готується, ми зробимо маринад, для цього нам необхідно нарізати моркву брусками, а ріпчаста цибуля четвертькольцами.
6) Далі викладаємо цибулю в розігріте масло і смажимо його до м'якості, потім додаємо до цибулі моркву і продовжуємо смажити все разом ще 5-7 хвилин.
7) Потім наливаємо на сковороду трохи кип'яченої водички так, щоб вона майже повністю накривала овочі, додаємо оцет, перець горошком і лавровий лист, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо все на повільному вогні протягом 15-20 хвилин. Після закінчення часу розводимо крохмаль у воді і виливаємо його на сковороду, продовжуємо тушкувати овочі, поки маринад не загусне.
8) Коли маринад буде готовий, його необхідно викласти на запечену рибку і поставити все разом в духовку ще буквально на 5-7 хвилин.
Готова рибка ідеально поєднується з картоплею, рисом і макаронами, до речі, вона однаково смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного всім апетиту!
- Горбуші - 1 кілограм
- Морква - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 70% - 1 Чайна ложка
- Перець чорний горошком - 5-6 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку очищаємо горбушу від луски, відрізаємо плавники і промиваємо рибу під проточною водою, висушуємо горбушу за допомогою паперових рушників і нарізаємо її на порційні шматочки.
2) У мисці змішуємо борошно і сіль, опускаємо в цю суміш кожен шматочок риби і обвалюють його з усіх боків.
3) Потім розігріваємо на сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому шматочки риби з обох боків до рум'яної скоринки.
4) Перекладаємо горбушу в форму для запікання і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 20.
5) Поки рибка готується, ми зробимо маринад, для цього нам необхідно нарізати моркву брусками, а ріпчаста цибуля четвертькольцами.
6) Далі викладаємо цибулю в розігріте масло і смажимо його до м'якості, потім додаємо до цибулі моркву і продовжуємо смажити все разом ще 5-7 хвилин.
7) Потім наливаємо на сковороду трохи кип'яченої водички так, щоб вона майже повністю накривала овочі, додаємо оцет, перець горошком і лавровий лист, солимо і перчимо до смаку. Тушкуємо все на повільному вогні протягом 15-20 хвилин. Після закінчення часу розводимо крохмаль у воді і виливаємо його на сковороду, продовжуємо тушкувати овочі, поки маринад не загусне.
8) Коли маринад буде готовий, його необхідно викласти на запечену рибку і поставити все разом в духовку ще буквально на 5-7 хвилин.
Готова рибка ідеально поєднується з картоплею, рисом і макаронами, до речі, вона однаково смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного всім апетиту!