Горбуша тушкована
(покроковий рецепт з фото)
Хоча зазвичай горбуша виходить трохи сухуватою, її не приготуй, все ж є один хороший рецепт, з яким рибка виходить не тільки дуже смачна, але також неймовірно соковита і ніжна.
Я дуже люблю рибку, і в моєму раціоні вона з'являється частіше за інших продуктів, іноді смажена, іноді запечена, ну а в розвантажувальні дні, звичайно ж, тушкована. І в цьому рецепті я розповім вам, як смачно і швидко зробити горбушу тушковану в домашніх умовах. Ця риба досить примхлива в приготуванні, тому що найчастіше вона виходить сухуватою, проте з цим простим рецептом горбуші тушкованою риба завжди виходить дуже соковита і неймовірно смачна. Я готую її зазвичай в духовці, але ви з легкістю можете зробити рибу на плиті або навіть в мультиварці, думаю, на кінцевий результат це ніяк не вплине.
- Горбуші - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Зелень свіжа - 150 грам (зелена цибуля, петрушка, цибуля-пористий)
- Вершкове масло - 50-70 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Для начала чистим горбушу, видаляємо плавники і луску, промиваємо рибу під проточною водою і розрізаємо її на порційні шматочки. Потім солимо і перчимо горбушу і відправляємо її на пів годинки в холодильник.
Після закінчення часу беремо форму і змащуємо її рясно вершковим маслом. Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, лимон промиваємо і ріжемо кружечками.
Тепер викладаємо горбушу в форму упереміш з ликом і лимоном.
Додаємо подрібнену зелень і ставимо рибу в розігріту духовку, тушкуємо горбушу до повної готовності, це займе приблизно 25-30 хвилин.
А поки рибка готується ми цілком можемо зробити свій улюблений гарнір. Смачного!