Gorbuša пар
(покроковий рецепт з фото)
Думаю не варто говорити про те, що риба приготована на пару дуже корисна, дієтична і до того ж смачна! Я буду готувати її в мультиварці, але за рецептом можна приготувати горбушу і в пароварці.
З овочів я додам морква. Так звана "подушка з овочів" дуже важлива, адже рибка з нею виходить більш соковитою. Ви можете взяти ріпчасту цибулю, болгарський перець або ж кольорову капусту, в загальному будь-які овочі на свій смак. Горбуша в пароварці готується аналогічно. Викладіть підготовлену рибу з овочами в чашу пароварки і готуйте 30 хвилин. Більш детально, як приготувати горбушу на пару, я розповім в покроковому рецепті.
- Горбуші - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком (для риби)
- Сіль - За смаком
- Перець мелений - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Риба повинна бути очищена, помита і нарізана НЕ стейки товщиною 1, 5-2 см. Морква також очистіть і помийте.
Рибу збризніть лимонним соком, за смаком натріть сіллю, перцем і спеціями для риби. Моркву наріжте кружальцями.
У чашу мультиварки для приготування на пару викладіть рибу і моркву. В основну чашу мультиварки налийте 2 мультістакана води, зверху поставте чашу з рибою і в режимі "варіння на пару" готуйте горбушу 30 хвилин. Якщо у Вас немає такого режиму, то підійде режим "суп" .
Наша рибка готова! Відмінний корисний вечерю чи обід!
Смачного!