Гливи на корейській мові
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Якщо ви любите пікантний смак корейських салатів, то обов'язково повинні дізнатися, як приготувати гливи по-корейськи! Грибочки виходять в міру гострі, пряні, ароматні - словом, ідеальна закуска!
Опис приготування:
Рецепт приготування глив по-корейськи має на увазі одну цікаву варіацію - половину ріпчастої цибулі можна покласти в гриби не в сирому вигляді, а в обжаренном. Вийде дуже цікавий смак і особливий, насичений аромат! Для того, щоб оцінити різницю, звичайно, варто спробувати і той, і інший варіанти, а для початку давайте дізнаємося, як приготувати гливи по-корейськи. Покрокові фото - в допомогу відважним кулінарам!
- Гливи - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Оцет столовий 5% - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки(1 ложка для відварювання грибів, 0, 5 ложки - для маринаду)
- Часник - 2-3 зубчиків
- Перець червоний мелений - За смаком
- Гвоздика - 2-3 штук
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Пряні трави сухі - За смаком (опціонально)
Гливи промити проточною водою.
Видалити жорсткі частини і нарізати невеликими шматочками.
Скласти в каструлю, залити холодною підсоленою водою, кинути лаврушку і гвоздику, після чого варити до готовності грибів - приблизно хвилин 15-20. Гливи не повинні бути переварені, нехай залишаться трошки твердими і хрусткими.
Відкинути гриби на друшляк, дати стекти рідини.
Тим часом нарізати півкільцями цибулю.
Тим часом нарізати півкільцями цибулю.
Часник подрібнити.
Гриби перекласти в каструлю або миску, заправити оцтом, цукром, сіллю, прянощами. Додати цибулю і часник, перемішати.
Прибрати в холодильник на добу.
Щоб гриби краще просочувалися маринадом, можна поставити невеликий гніт.
Прибрати в холодильник на добу.
Щоб гриби краще просочувалися маринадом, можна поставити невеликий гніт.
Перед подачею на стіл заправити нерафінованою соняшниковою олією і, по бажанню, посипати дрібно нарізаною зеленою цибулькою.
Смачного!
Смачного!