Геде
(покроковий рецепт з фото)
Японські смажені пельмені "гедз" . Блюдо з крохмального тесту найтоншої розкочування і різних начинок. Сьогодні ділюся рецептом, як приготувати класичний варіант "гедз" з м'ясом і капустою. Смачно!
Геде - цікаве блюдо японської кухні. Побратими наших пельменів, але звичайно ж зовсім інші. У гедзе найважливіше - тонке тісто і смачна соковита начинка. Є кілька секретів в приготуванні цієї страви, візьміть на замітку. Щоб тісто не рвалося при такій тонкій раскатке, в борошно потрібно додати пару ложок рисового крохмалю. Щоб начинка не розтеклася від капустяного соку, попередньо її посоліть, а перед подрібненням відіжміть. І в фарш також потрібно покласти німого крохмалю. Подавайте "гедзе" з гострим соусом і дрібно нарізаною зеленою цибулею. Приємного!
- Фарш - 500 грам
- Капуста - 250 грам
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 250 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Крохмаль рисовий - 3 чайних ложки(2 немає. L. - в тісто і 1 немає. L. - в фарш)
- Часник сушений - 2 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Паприка - 0, 5 чайних ложки
- Імбир мелений сушений - 0, 5 чайних ложки
Борошно просійте, посоліть і додайте крохмаль. Влийте воду і замісити круте тісто.
Загорніть його в плівку і відправте в холодильник хвилин на 50.
Цибуля чистий, натріть на тертці і додайте в фарш. Добре все перемішайте. Тепер черга спецій: всипте часник, трошки імбиру, влийте соєвий соус. Ложечка крохмалю допоможе фарш не розплився від капустяного соку.
Капусту подрібніть, посоліть і відіжміть сік. Додайте трохи соєвого соусу і паприки. Надішліть капусту в фарш.
Підійшло тісто розкачати його тонким шаром.
Зробіть кружечки з тіста за допомогою склянки. На кожен кружечок покладіть ложечку фаршу.
Защипніть пельмені півмісяцем. Я подивилася кілька роликів, щоб навчитися правильно це робити. Фішка в тому, що одна сторона залишається рівна, а друга йде з защипами. Вийдуть гарні півмісяці.
Обсмажте пельмені на рослинній олії до золотистого кольору. Потім залийте окропом і млоїте поки вода не випарується.
Подавайте до толу гарячими, посипавши зеленню і кунжутом.