Гарбузове панкейкі (оладки)
(покроковий рецепт з фото)
Основою солодкої випічки можуть бути овочі, наприклад, гарбуз. Випічка з гарбузом виходить не тільки вологою, але ароматної і красивою. Так що подивіться, як приготувати гарбузові панкейкі (оладки).
Якщо ви любите панкейкі, але хочете різноманітності, спробуйте додати в тісто трохи гарбуза, найкраще гарбузового пюре. Готові млинці можна змастити вершковим маслом, медом або кленовим сиропом - головне, щоб було смачно і корисно. Для додаткового аромату раджу додати в тісто лимонну цедру, її можна попередньо заморозити і використовувати в міру необхідності.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 90 грам
- Молоко - 300 грам
- Гарбуз - 200 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ванілін - За смаком
- Обкладинка - За смаком
- Цедра лимону - За смаком
1. Білки збийте міксером з дрібкою солі до стану міцної піни. Жовтки перетріть міксером з вершковим маслом і цукром до однорідності.
2. Додайте гарбузове пюре (відварену і збиту блендером гарбуз) і знову збийте. Додайте тепле молоко, збиті білки і перемішайте міксером.
3. Просіяне борошно змішайте з корицею, розпушувачем і ваніліном, змішайте з лимонною цедрою. Додайте рідку частину тесту до сухої і перемішайте лопаткою.
4. Залиште тісто в теплому місці на 20-30 хвилин. Випікайте панкейкі на розігрітій сковороді під кришкою на невеликому вогні. Смачного!