Гарбузове оладки «звичайні»
(покроковий рецепт з фото)
До вашої уваги - смачні млинці з гарбуза! Цей барвисто-осінній рецепт обов'язково розмалює похмуре і дощовий ранок. Готувати дуже просто, швидко (всього 20 хвилин! ) і захоплююче.
Поділюся з вами рецептом приготування простих оладок, коли часу на підготовку складних десертів зовсім немає. Не знаю, ніж себе здивувати на сніданок? Тоді гарбузове оладки, прикрашені збитими вершками, тертим шоколадом і горішками, обов'язково вас порадують. Раджу використовувати цельнозерновую борошно замість пшеничного. Робити буде набагато простіше, якщо готувати оладки на основі раніше приготовленого гарбузового пюре.
- Борошно цільнозернове або пшеничне - 1 ½ Склянок
- Цукор - 1 ½ Ст. Ложок
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - ½ Чайних ложок
- Розпушувач - ¾ Чайних ложок
- Сода - ¾ Чайних ложок
- Мелений мускатний горіх - ¼ Чайних ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Гарбузове пюре - 1 Склянка
- Ванільний екстракт - ¾ Чайних ложок
1
Додайте в молоко трохи лимонного соку. Перемішайте, дайте пару хвилин постояти до легкого загустіння, 5-10 хвилин буде достатньо.
2
З'єднайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, цукор, соду, корицю, сіль, мускатний горіх і розпушувач. Щоб приправи рівномірно розподілилися, перемішайте суміш віночком.
3
В окремій мисці з'єднайте молоко і гарбузове пюре.
4
У центрі сухих інгредієнтів зробіть маленьку лунку і влийте туди молочно-гарбузову суміш. Ретельно заважайте тісто до однорідності.
5
Розігрійте сковороду. Змастіть її маслом без запаху (для зручності можете використовувати силіконову пензлик).
6
Ложкою викладайте наші оладки на сковороду. Готуйте 1 хвилину з одного боку, потім переверніть млинець і доведіть до готовності.
7
Подавайте відразу гарячими! Прикрасьте оладки збитими вершками, подрібненими горішками і шоколадом. Приємного вам апетиту!