Кекси звичайні
(покроковий рецепт з фото)
Що може бути смачніше домашньої випічки? Але не завжди є час і сили на приготування домашніх шедеврів, тому спробуйте простий і легкий рецепт, як приготувати кекси звичайні.
Такі кекси за смаком перенесуть вас в дитинство, в той час, коли мами і бабусі пекли такі десерти в залізних формочках. Такі кекси виходять легкими і повітряними, в міру солодкими, з рум'яною скоринкою і ніжним тестом всередині. Можна додавати родзинки, горіхи, цукати або сухофрукти, при бажанні зверху можна прикрасити кремом або джемом. Рецепт приготування кексів дуже простий, легкий і по кишені кожному.
- Олія - 180 грам
- Яйце - 3 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Сода - 0, 5 чайних ложки
1. Перш за все розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі або на плиті. В окремій мисці збиваємо яйця з цукром, вливаємо кефір і (тонкою цівкою) остигле вершкове масло. Борошно просіваємо і порційно вводимо в тісто, додаємо соду, перемішуємо в блендері до однорідної маси.
2. У форми для випічки викладаємо по 1 столовій ложці тесту, відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
3. Готові кекси виймаємо з духовки, прикрашаємо цукровою пудрою і остиглими подаємо до столу. Смачного!