Гарбузове котлети
(покроковий рецепт з фото)
Зазвичай в котлети входить м'ясо і хлібний м'якуш. Іноді в фарш додають картоплю. А цей рецепт незвичайний тим, що в основних інгредієнтах у нас - гарбуз! Я розповім, як приготувати гарбузові котлети!
Під час посту я готую котлети таким же чином, тільки без м'ясної начинки. В цілому для начинки можна використовувати сир середньої твердості або твердий.
Цього разу я вирішила зробити більш ласий і повкуснее, діти такі котлети люблять більше. Фарш підійде будь-який. Худне в самий раз буде начинка з індичого фаршу - його я часто використовую, і виходить дуже смачно!
- Гарбуз - 700 грам
- Крупа манна - 0, 5 склянки
- Молоко - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 1 Склянка
- Фарш для начинки - 350 грам
Гарбуз очищаємо як слід від лушпиння. Трьом на дрібній тертці. На сковорідці нагріваємо масло, кидаємо туди терту гарбуз. Тушкуємо до стану повної готовності. Потім заливаємо молоком і всипаємо по чуть-чуть манку. Готову кашу залишаємо остигати.
Фарш обсмажуємо в сковорідці разом з рубаним луком до готовності. Додаємо сіль за смаком. Це буде відмінна начинка для гарбузових котлет.
Забиваємо в гарбузову суміш яйця. Перемішуємо, щоб маса була рівномірною і липкою. Викладаємо на долоньку трохи гарбузової суміші. Закладаємо в серединку фарш. Зверху кладемо ще пласт гарбузової маси. Формуємо котлетки, обвалюють у сухарях.
Смажимо на олії по 15 хвилин з обох сторін. Масла не шкодуємо, вогонь робимо сильніше, щоб котлети "схопилися" і фарш встиг приготуватися.
Ось такі прекрасні гарбузове котлетки з м'ясною начинкою у мене вийшли. Дуже смачно, рекомендую! Спробуйте подавати їх з грибним соусом - неможливо буде відірватися.