Галантин з курки
(покроковий рецепт з фото)
Ідеєю для створення цього рецепта стала книга «Італійська домашня кухня». Страва, звичайно, не найпростіше в приготуванні, але сам процес створення дуже цікавий, і результат виправдовує все!
Перед подачею на святковий стіл готовий галантин можна нарізати скибочками. Але можна подати і курку цілком, звичайно, якщо вона буде оригінально прикрашена. Спробуйте, впевнена, що цей варіант, як приготувати палантин з курки, стане вашим коронною стравою.
- Курка - 1 штука (тушка весом 1, 5 кг.)
- Зелений горошок - 200 грам( заморожений)
- Морква - 2 штуки
- Фарш із яловичини - 250 грам
- Свинячий фарш - 150 грам
- Шинка - 100 грам (порізана тонкими скибочками)
- Сіль, перець, суміш спецій для м'яса - 1 За смаком
Чищу курку таким чином, щоб шкіра залишилася неушкодженою, без розрізів і надривів. Від кісток відокремлюю таким чином, щоб шкіра залишилася ціла. Грудку розрізаю уздовж і розподіляю її рівномірно по всій поверхні обробної дошки. Солю, перчу і посипаю спеціями.
Змішую в чашці два види фаршу, за смаком трохи солю і перчу, а потім додаю розморожений зелений горошок і моркву, яку нарізаю не дуже великими кубиками.
По всій поверхні розкладеної на обробній дошці курки розподіляю начинку. Зверху укладаю в один шар скибочки шинки і повертаю цей "напівфабрикат" ruletom, після чого загортаю його щільно в фольгу. Духовка вже має бути розігріта до температури 200 градусів. Туди і відправляю нафаршировану курку, запікаю до готовності (на це йде приблизно 1-1, 5 годину).