Рецепт Класичний галантин з курки фото

Класичний галантин з курки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах , Курка
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Розкішна закуска на будь-який святковий стіл! Найчастіше галантин подається на стіл охолодженим, тому приготувати його можна напередодні торжества. Восторг гостей забезпечений!

Опис приготування:

Спочатку галантин мав на увазі застосування бульйону при фарширування і відварювання птиці в цьому ж бульйоні. Але запечений варіант смачніше! Начинку можна варіювати, головне - приготувати ніжний пишний фарш.

  • Курка - 1 штука
  • Куряче філе - 2 штуки
  • Гриби білі - 250 грам
  • Масло топлене - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля зелена - 2-3 штук
  • Горіхи - 1/2 склянки (цілі, не дуже великі - фундука або макадамії)
  • Білки яєчні - 1 штука
  • Вершки - 100 мілілітрів (не менше 25% жирності)
  • Чорний перець - За смаком
  • Часниковий порошок - За смаком
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
класичний галантин з курки - фото крок 1
Курку промийте, обсушити всередині і зовні серветками. Покладіть спинкою вгору і зробіть надрізи з двох боків уздовж хребта. Видаліть його разом з гузкой. Ображати зайвий жир. Розгорніть курку як книжку. Podrezhyte, видаліть ребра і грудну кістку. Видаліть вилочкової кістка. Поріжте і видаліть кістки тазу. В результаті у вас залишиться тушка з крилами і ніжками без інших кісток.
класичний галантин з курки - фото крок 2
Вирівняйте м'якоть грудки, розподіляючи її рівномірно. Посоліть і поперчіть м'ясо, посипте часниковим порошком. Можна трохи додати гостроти в вигляді перцю чилі. Можна готувати закуску відразу або дати курці трохи промаринуватися.
класичний галантин з курки - фото крок 3
Для фаршу пробийте блендером куряче філе. Додайте густі вершки, сіль, прянощі і ще раз добре пробийте до однорідності.
класичний галантин з курки - фото крок 4
Додайте у фарш обсмажені на топленому маслі білі гриби, нашатковану зелену цибулю і цілі горіхи, попередньо ошпарені окропом. За бажанням можна додати курячу печінку, злегка її обсмажити або пасеровані овочі. Але дане поєднання дуже смачне і цілком самодостатнє. Збийте білок в круту піну і акуратно введіть у фарш за методом бісквіта.
класичний галантин з курки - фото крок 5
Розкладіть курячу тушку розрізом вгору і викладіть фарш подовженою гіркою. Рівномірно його розподіліть, формуючи тушку цілої курки. Підніміть шкіру над фаршем і закріпіть краю зубочистками. Зв'яжіть ніжки ниткою, подверніте крильця до спинки і перев'яжіть курку ниткою на манер ковбаси. Сильно не затягуйте.
класичний галантин з курки - фото крок 6
Покладіть курку в форму для запікання спинкою вгору, змастіть половиною сметани, поперчіть зверху. Надішліть в розігріту духовку і запікайте при 180 градусах хвилин 10, поки скоринка мало не схопиться. Потім обережно переверніть курку грудкою вгору, змастіть залишками сметани і запікайте ще близько години, періодично поливаючи курку соком, що виділяється.
класичний галантин з курки - фото крок 7
Готову курку перекладете на блюдо і накрийте фольгою. Дайте їй охолонути до кімнатної температури. Можна подавати курку і теплою.
класичний галантин з курки - фото крок 8
Прикрасьте курку зеленню, солоними овочами і моченої ягодою брусниці або журавлини. Смачного!

Схожі рецепти