Класичний галантин з курки
(покроковий рецепт з фото)
Розкішна закуска на будь-який святковий стіл! Найчастіше галантин подається на стіл охолодженим, тому приготувати його можна напередодні торжества. Восторг гостей забезпечений!
Спочатку галантин мав на увазі застосування бульйону при фарширування і відварювання птиці в цьому ж бульйоні. Але запечений варіант смачніше! Начинку можна варіювати, головне - приготувати ніжний пишний фарш.
- Курка - 1 штука
- Куряче філе - 2 штуки
- Гриби білі - 250 грам
- Масло топлене - 1 Ст. Ложка
- Цибуля зелена - 2-3 штук
- Горіхи - 1/2 склянки (цілі, не дуже великі - фундука або макадамії)
- Білки яєчні - 1 штука
- Вершки - 100 мілілітрів (не менше 25% жирності)
- Чорний перець - За смаком
- Часниковий порошок - За смаком
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Крем - 2 Ст. Ложки
Курку промийте, обсушити всередині і зовні серветками. Покладіть спинкою вгору і зробіть надрізи з двох боків уздовж хребта. Видаліть його разом з гузкой. Ображати зайвий жир. Розгорніть курку як книжку. Podrezhyte, видаліть ребра і грудну кістку. Видаліть вилочкової кістка. Поріжте і видаліть кістки тазу. В результаті у вас залишиться тушка з крилами і ніжками без інших кісток.
Вирівняйте м'якоть грудки, розподіляючи її рівномірно. Посоліть і поперчіть м'ясо, посипте часниковим порошком. Можна трохи додати гостроти в вигляді перцю чилі. Можна готувати закуску відразу або дати курці трохи промаринуватися.
Для фаршу пробийте блендером куряче філе. Додайте густі вершки, сіль, прянощі і ще раз добре пробийте до однорідності.
Додайте у фарш обсмажені на топленому маслі білі гриби, нашатковану зелену цибулю і цілі горіхи, попередньо ошпарені окропом. За бажанням можна додати курячу печінку, злегка її обсмажити або пасеровані овочі. Але дане поєднання дуже смачне і цілком самодостатнє. Збийте білок в круту піну і акуратно введіть у фарш за методом бісквіта.
Розкладіть курячу тушку розрізом вгору і викладіть фарш подовженою гіркою. Рівномірно його розподіліть, формуючи тушку цілої курки. Підніміть шкіру над фаршем і закріпіть краю зубочистками. Зв'яжіть ніжки ниткою, подверніте крильця до спинки і перев'яжіть курку ниткою на манер ковбаси. Сильно не затягуйте.
Покладіть курку в форму для запікання спинкою вгору, змастіть половиною сметани, поперчіть зверху. Надішліть в розігріту духовку і запікайте при 180 градусах хвилин 10, поки скоринка мало не схопиться. Потім обережно переверніть курку грудкою вгору, змастіть залишками сметани і запікайте ще близько години, періодично поливаючи курку соком, що виділяється.
Готову курку перекладете на блюдо і накрийте фольгою. Дайте їй охолонути до кімнатної температури. Можна подавати курку і теплою.
Прикрасьте курку зеленню, солоними овочами і моченої ягодою брусниці або журавлини. Смачного!