Класичний сациві з курки по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)
Продовжую знайомити вас з класичної кавказької кухнею. І сьогодні ви дізнаєтеся автентичний рецепт сациві з курки. Сациві - ніжне і одночасно гостреньке блюдо з курки з горіхом. Пробуємо?
Слід зазначити, що сациві з курей рецепт є національною кавказької гордістю, тому кухар в кожній грузинської сім'ї віддає данину поваги цьому національному блюду, додаючи все нові і нові рецепти в скарбницю кавказької кухні. Ось і я вам представляю рецепт, як приготувати класичний сациві з курки по-грузинськи.
- Курка - 2 кілограма
- Волоський горіх - 1 Склянка
- Braai, петрушка, кріп, Зелена цибуля - 1, 5 пучка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Паприка мелена, червоний гострий перець, koriandr - 1 Ст. Ложка (всі разом 1 ст. Л.)
- Сіль - За смаком
Куряче м'ясо обробляв на шматочки. Готують сациві зазвичай з цілої курки, розчиненою на частини. Для приготування сациві звичайно можна взяти тільки куряче філе або купити курячі ніжки або стегенця, але правильно готувати сациві з тушки курки.
Нарізану курку помістіть в каструлю. Залийте окропом (обов'язково) так, щоб курка повністю була покрита водою, і варіть годину. Домашню курку варимо довше.
Нарізану курку помістіть в каструлю. Залийте окропом (обов'язково) так, щоб курка повністю була покрита водою, і варіть годину. Домашню курку варимо довше.
Ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі шматочки.
На рослинному маслі обсмажити цибулю. При обсмажуванні цибуля слід помішувати, щоб він обсмажився рівномірно, ні в якому разі не можна допускати підгоряння.
Волоський горіх очистіть, помістіть в блендер і перебити в пудру.
Додайте до обсмаженої цибулі подрібнений горіх, спеції. Спеції кладіть до смаку, але коріандр повинен бути обов'язково. Деякі господині в соус сациві додають борошно. Я вважаю за краще цього не робити. Соус загущувальну відмінно за рахунок використання подрібненого горіха.
Наберіть бульйону з каструлі з варівшімся м'ясом. Влийте в сковороду і розмішайте. Ступінь густоти соусу сациві можна регулювати самостійно. З 1 курку вагою до 2 кг. Досить буде 2-3 Половникова Boulogne.
Курку вийміть з бульйону. Розберіть руками на невеликі шматочки. Видаліть кістки. М'ясо помістіть в соус. Перемішайте.
Зелень наріжте і додайте в соус. Видавіть часник, його теж додайте його в соус. Знову перемішайте.
Подайте сациві до столу. Дуже смачне блюдо готове. Соус вельми незвичайний, дуже оригінальний. Родзинкою в соусі є його гострота. Саме страва смачна, ніжне і гостре одночасно.