Рецепт Класичний сациві з курки по-грузинськи фото

Класичний сациві з курки по-грузинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Продовжую знайомити вас з класичної кавказької кухнею. І сьогодні ви дізнаєтеся автентичний рецепт сациві з курки. Сациві - ніжне і одночасно гостреньке блюдо з курки з горіхом. Пробуємо?

Опис приготування:

Слід зазначити, що сациві з курей рецепт є національною кавказької гордістю, тому кухар в кожній грузинської сім'ї віддає данину поваги цьому національному блюду, додаючи все нові і нові рецепти в скарбницю кавказької кухні. Ось і я вам представляю рецепт, як приготувати класичний сациві з курки по-грузинськи.


  • Курка - 2 кілограма
  • Волоський горіх - 1 Склянка
  • Braai, петрушка, кріп, Зелена цибуля - 1, 5 пучка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Паприка мелена, червоний гострий перець, koriandr - 1 Ст. Ложка (всі разом 1 ст. Л.)
  • Сіль - За смаком
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 1
Куряче м'ясо обробляв на шматочки. Готують сациві зазвичай з цілої курки, розчиненою на частини. Для приготування сациві звичайно можна взяти тільки куряче філе або купити курячі ніжки або стегенця, але правильно готувати сациві з тушки курки.
Нарізану курку помістіть в каструлю. Залийте окропом (обов'язково) так, щоб курка повністю була покрита водою, і варіть годину. Домашню курку варимо довше.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 2
Ріпчасту цибулю нарізаємо на невеликі шматочки.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 3
На рослинному маслі обсмажити цибулю. При обсмажуванні цибуля слід помішувати, щоб він обсмажився рівномірно, ні в якому разі не можна допускати підгоряння.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 4
Волоський горіх очистіть, помістіть в блендер і перебити в пудру.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 5
Додайте до обсмаженої цибулі подрібнений горіх, спеції. Спеції кладіть до смаку, але коріандр повинен бути обов'язково. Деякі господині в соус сациві додають борошно. Я вважаю за краще цього не робити. Соус загущувальну відмінно за рахунок використання подрібненого горіха.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 6
Наберіть бульйону з каструлі з варівшімся м'ясом. Влийте в сковороду і розмішайте. Ступінь густоти соусу сациві можна регулювати самостійно. З 1 курку вагою до 2 кг. Досить буде 2-3 Половникова Boulogne.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 7
Курку вийміть з бульйону. Розберіть руками на невеликі шматочки. Видаліть кістки. М'ясо помістіть в соус. Перемішайте.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 8
Зелень наріжте і додайте в соус. Видавіть часник, його теж додайте його в соус. Знову перемішайте.
класичний сациві з курки по-грузинськи - фото крок 9
Подайте сациві до столу. Дуже смачне блюдо готове. Соус вельми незвичайний, дуже оригінальний. Родзинкою в соусі є його гострота. Саме страва смачна, ніжне і гостре одночасно.

Схожі рецепти