Сациві з курки простий
(покроковий рецепт з фото)
Sacivi - ароматний горіховий соус, який настоюється з м'ясом птиці і подається як холодна закуска. Sacivi - блюдо грузинської кухні, а грузини знають толк в м'ясних стравах зі спеціями. Спробуйте!
Не лякайтеся кількості інгредієнтів, це все для шалений смачного соусу. Без нього у нас вийде просто смачна курка, а соус становить основу цього ароматної закуски. Я розповім, як приготувати сациві з курки простий. А ви обов'язково спробуйте!
- Курка - 1, 5 кілограма
- Горіхи волоські - 2 склянки
- Часник - 4 зубчики
- Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка (мелений)
- Орегано - 1 Чайна ложка (сушений)
- Паприка солодка - 1 Чайна ложка (сушена)
- Чорний перець - 1/2 чайних ложки (мелений)
- Сік лимонний - 1 Ст. Ложка (або гранатовий)
- Пажитник - 1/2 чайних ложки (мелений)
Відваріть курку до готовності і остудіть. Куряче м'ясо зніміть з кісток і поріжте на маленькі шматочки.
Очищені волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді протягом 5 хвилин.
Горіхи пропустіть через м'ясорубку або подрібнити блендером до однорідності.
Часник подрібніть і додайте до горіховою масі. Кожній спеції-травички додайте по чайній ложці без верху, перемішайте.
Додайте в горіхову масу охолоджений бульйон до консистенції сметани. Приблизно на 200г. Горіхів потрібно 250 мл. Бульйону. Не бійтеся, якщо на ваш погляд вийшло рідкуватий маса. Після охолодження соус загусне. Щоб позбутися від великих шматочків горіха, перемішайте-подрібніть соус ще раз блендером.
Соус доведіть до кипіння (не кип'ятити! ), додайте шматочки курки, перемішайте. Соусу просто треба рівномірно прогрітися і наситити м'ясо птиці всіма ароматами спецій.
Тепер відправляйте сациві настоюватися в холодильник мінімум на 4 годину, а краще - на ніч. Подавайте його зі свіжою кінзою. Смачного!