Рецепт Сациві з курки простий фото

Сациві з курки простий
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Sacivi - ароматний горіховий соус, який настоюється з м'ясом птиці і подається як холодна закуска. Sacivi - блюдо грузинської кухні, а грузини знають толк в м'ясних стравах зі спеціями. Спробуйте!

Опис приготування:

Не лякайтеся кількості інгредієнтів, це все для шалений смачного соусу. Без нього у нас вийде просто смачна курка, а соус становить основу цього ароматної закуски. Я розповім, як приготувати сациві з курки простий. А ви обов'язково спробуйте!

  • Курка - 1, 5 кілограма
  • Горіхи волоські - 2 склянки
  • Часник - 4 зубчики
  • Ucho-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка (мелений)
  • Орегано - 1 Чайна ложка (сушений)
  • Паприка солодка - 1 Чайна ложка (сушена)
  • Чорний перець - 1/2 чайних ложки (мелений)
  • Сік лимонний - 1 Ст. Ложка (або гранатовий)
  • Пажитник - 1/2 чайних ложки (мелений)
сациві з курки простий - фото крок 1
Відваріть курку до готовності і остудіть. Куряче м'ясо зніміть з кісток і поріжте на маленькі шматочки.
сациві з курки простий - фото крок 2
Очищені волоські горіхи обсмажте на сухій сковороді протягом 5 хвилин.
сациві з курки простий - фото крок 3
Горіхи пропустіть через м'ясорубку або подрібнити блендером до однорідності.
сациві з курки простий - фото крок 4
Часник подрібніть і додайте до горіховою масі. Кожній спеції-травички додайте по чайній ложці без верху, перемішайте.
сациві з курки простий - фото крок 5
Додайте в горіхову масу охолоджений бульйон до консистенції сметани. Приблизно на 200г. Горіхів потрібно 250 мл. Бульйону. Не бійтеся, якщо на ваш погляд вийшло рідкуватий маса. Після охолодження соус загусне. Щоб позбутися від великих шматочків горіха, перемішайте-подрібніть соус ще раз блендером.
сациві з курки простий - фото крок 6
Соус доведіть до кипіння (не кип'ятити! ), додайте шматочки курки, перемішайте. Соусу просто треба рівномірно прогрітися і наситити м'ясо птиці всіма ароматами спецій.
сациві з курки простий - фото крок 7
Тепер відправляйте сациві настоюватися в холодильник мінімум на 4 годину, а краще - на ніч. Подавайте його зі свіжою кінзою. Смачного!

Схожі рецепти