Сациві з курки з волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви пробували страви грузинської кухні, то ви напевне пробували і сациві зі знаменитим смаком волоських горіхів. Це по суті холодна закуска. Сьогодні розповім, як її зробити в домашніх умовах.
Назва страви «сациві» походить від грузинського слова «холодний», що означає, що блюдо подається холодним. Коли курка, залита горіховим соусом, остигає до кімнатної температури, аромати перемішуються, соус стає густим і страва набуває свій незабутній смак.
- Вода - 2 L
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 0, 5 склянки
- Насіння koriandra - 1 Ст. Ложка
- Обкладинка - 1 Ст. Ложка
- Естрагон свіжий - 1 пучок
- Вино біле - 1 Склянка
- Цедра лимону - 1 Ст. Ложка
- Курячі стегенця - 10 штук (без кісток)
- Ядра волоських горіхів - 4 склянки
- Часник - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Бульйон курячий - 1 літр
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Кінза свіжа - 0, 5 пучка
- Зерна граната - 0, 25 склянки
- Горіхи волоські подрібнені - 0, 25 склянки
1
У великій каструлі змішайте 8 перших інгредієнтів, доведіть до кипіння і варіть маринад на повільному вогні 10 хвилин, поки цукор і сіль повністю не розчиняться. Дайте маринаду охолонути до кімнатної температури.
2
Курячі стегенця промийте, опустіть в маринад, накрийте поліетиленовою плівкою і залиште в холодильнику на ніч.
3
Шматки курки викладіть на деко, втирайте суміш солі і перцю під шкірку. Поки духовка нагрівається до максимальної температури, залиште курку на столі.
4
Подрібніть все сухі спеції в ступці, крім червоного перцю і солі. Подрібнений часник розітріть із столовою ложкою солі.
5
У чашу блендера покладіть сухі спеції, часник, волоські горіхи 0, 5 склянки курячого бульйону. Обробіть суміш протягом однієї хвилини.
6
У сковороді з важким дном нагрійте рослинну олію і обсмажте цибулю, поки він не стане прозорими. Додайте червоний перець і залишилися 0, 5 чайної ложки солі, обсмажуйте протягом 1 хвилини, щоб змішалися аромати.
7
У сковороду викладіть горіхову суміш, перемішайте, потім повільно додайте залишився курячий бульйон і все перемішайте. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні протягом 20 хвилин.
8
Покладіть курку в гарячу духовку і запікайте по обидва боки по 5 хвилин.
9
Гарячу курку з духовки викладіть в глибоке блюдо, залийте гарячим горіховим соусом і залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
10
Остигнуло страву прикрасьте свіжою кінзою, зернами граната і подрібненими горіхами. Смачного!